Kilde šokiral z nazornimi fotografijami po nesreči

Alpsko smučanje 29. Jan 20248:10 0 komentarjev
Kilde
Foto: Profimedia

Norveški alpski smučar Aleksander Aamodt Kilde se je dva tedna po nesreči v Wengnu vrnil v domačo oskrbo v Innsbrucku. Ob tem se je oglasil na Instagramu in v daljšem zapisu s svojimi sledilci delil tudi nazorne fotografije poškodovane noge.

Norveški specialist za hitre discipline Aleksander Aamodt Kilde letošnjega Wengna ne bo ohranil v lepem spominu. Potem ko je na prvem smuku, nadomestnem iz Beaver Creeka, osvojil tretje mesto, je na tistem pravem za pokal Lauberhorn grdo padel v ciljnem S.

Zmanjkalo mu je tal pod nogami, po udarcu ob snežno površino pa se je grdo zapletel še v ograjo. Posledice? Močno poškodovana rama in velika ter grda ureznina na mečni mišici.

Oskrbo so 31-letnemu Norvežanu nudili v bernski bolnišnici, kjer je prestal prvo operacijo rame, zakrpali pa so mu tudi res grdo ‘načeto’ nogo. Po dobrih dveh tednih po nesreči se je lanski zmagovalec smukaškega seštevka oglasil na Instagramu in med drugimi delil tudi dve fotografiji, ki prikazujeta stanje njegove noge pred operacije. Pozor, ti posnetki niso za tiste s slabim želodcem!

V najnovejši objavi je Kilde pojasnil, kako sta potekala zadnja dva tedna. Kako je v enem od prvih dni okrevanja na poti do kopalnice izgubil zavest in kako je zaradi izjemno močnih protibolečinskih tablet doživel panični napad. Ter kako se je situacija izboljšala v drugem tednu, ko je bil že prepeljan v bolnišnico v Innsbrucku in so mu zdravniki napovedali popolno okrevanje, čeprav še vedno ne more premakniti prstov na nogah.

Seveda se ni pozabil zahvaliti niti za vso podporo, v komentarjih pa se je oglasila tudi Kildejeva življenjska partnerica Mikaela Shiffrin ter v šali zapisala, da notranjost njegovih mišic izgleda čudovito. Ter da ga je prav fizična moč rešila pred še hujšimi poškodbami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!