Shiffrinova ostala brez medalje na slalomu

Getty Images

Olimpijske igre so se za alpske smučarke nadaljevale s slalomsko tekmo. Olimpijskega naslova se veseli Frida Hansdotter, potem ko je prva favoritinja Mikaela Shiffrin po slabosti ostala brez medalje. Maruša Ferk najboljša Slovenka na 18. mestu.

Boj za odličja je bil izredno zanimiv, na koncu pa je do naslova olimpijske prvakinje prišla Švedinja Frida Hansdotter, ki je po uvodni vožnji zasedala drugo mesto. Vodilna po prvem delu tekme, Švicarka Wendy Holdener, je prav tako nastopila izjemno, na koncu pa ji je zlata medalja ušla za 5 stotink sekunde. Za presenečenje je poskrbela Avstrijka Katharina Gallhuber, ki je napadla iz devetega mesta, na koncu pa se veselila brona.

Najhitrejša Slovenka je bila Maruša Ferk, ki je imela s 15. mestom tudi najboljše izhodišče po prvem teku. Soliden nastop v finalu ji je prinesel končno 18. mesto, Meta Hrovat, ki je bila v drugi vožnji nekoliko hitrejša, je bila na koncu 21., Ana Bucik pa je pridobila dve mesti in je bila uvrščena na 24. mesto.

Največja osmoljenka je brez dvoma Američanka Mikaela Shiffrin, ki je bila dan pred tem najboljša v veleslalomu. Američanka je po tekmi razkrila, da se je počutila zelo slabo in tudi bruhala, nato pa ni imela dovolj moči, da bi se vmešala v boj za medelja. Shiffrinova bo izpustila sobotni superveleslalom, saj se želi kar čim bolj pripraviti na smukaško preizkušnjo.