Pokal Vitranc: Hirscher izumil veleslalom, Kranjec peti

Twitter

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je po prvi vožnji veleslaloma v Kranjski Gori zasedal tretje mesto, potem pa pristal dve mesti nižje. Še pete zmage na vitranški strmini se je veselil Marcel Hirscher, ki je suvereno opravil s konkurenco in dokazal, da mu trenutno v tej disciplini ni para.

Kranjec se je v prvi vožnji na progo podal kot sedmi in bil v zgornjem ter srednjem delu zelo dober, spodaj pa izgubil kakšnih sedem desetink, tako da je Hirscherja v drugem napadal z zaostankom 1,41 sekunde. Na drugo mesto se je po prvem teku zavihtel Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je za Avstrijcem zaostajal 73 stotink.

Kranjec si je tretje mesto delil z Alexisom Pinturaultom. V drugo vožnjo se je od slovenskih tekmovalcev uspelo prebiti še Štefanu Hadalinu, ki je ravno še ujel drugi tek, na koncu pa je osvojil štiri točke za 27. mesto.

V drugem delu je Kranjec proti Pinturaultom, ki je štartal pred njim, z vsakim vmesnim časom izgubljal in v cilj prišel kot tretji. Potem ga je prehitel še Kristoffersen, Hirscher pa je odpeljal vožnjo za učbenike ter Norvežana ugnal za 1,66 sekunde.

Kranjec tako letos ostaja pri le eni uvrstitvi na oder za zmagovalce, tretjem mestu v Alta Badii. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Hirscher 1294 točk, drugi je Kristoffersen s 1045, tretji pa je Aksel Lund Svindal s 716-timi.

Jutri je v Kranjski Gori na sporedu še slalom.

Dan je bil poseben tudi za Kranjskogorčana Andreja Šporna, ki je danes uradno končal kariero. Šporn, ki je 1. decembra dopolnil 36 let, je odločitev o koncu športne poti sporočil 8. decembra lani na novinarski konferenci v Celju v družbi mlajših smučarskih kolegov iz ekipe za hitre discipline. Po smukaško se je po strmini spustil pred začetkom druge vožnje.

Največji uspeh je Šporn dosegel leta 2010, ko je skoraj zmagal na slovitem smuku v Kitzbühelu. Za 28 stotink sekunde ga je edini prehitel Švicar Didier Cuche.