Ilka ne bo potrebovala operacije

Getty Images

Ilka Štuhec je zaradi poškodbe kolena v Crans Montani že zaključila letošnjo sezono. Posveča se rehabilitaciji, po zadnjih pregledih pa je znano, da operacija ne bo potrebna.

Getty Images

Kot napovedano ob obisku baselske klinike pred 14 dnevi, se je Štuhčeva znova odpravila na pregled k profesorju Niklausu Friedrichu. Podroben pregled je razkril, da se je zadnja križna vez v levem kolenu že začela celiti, kar je dovolj dober signal, da je strokovnjak odpisal možnost operativnega posega. Svetovna prvakinja v smuku je v zadnjih 14 dneh nosila opornico na levi nogi, kar je omogočilo stabilnost noge, ob tem pa je nujno tudi mirovanje. Kljub temu, da operacija ne bo potrebna, bo opornica na desni nogi še naslednjih nekaj tednov zvesti spremljevalec Ilke Štuhec.

V Baslu bo potrebnih še nekaj rednih pregledov preden se bo določilo časovnico povratka na trening in pridobilo tudi zdravniško dovoljenje za vnovično večje obremenjevanje leve noge. Kot je bilo napovedano, izogib operaciji skrajšuje čas rehabilitacije za približno polovico časa, predvidenega za povratek v primeru operativnega posega. V ekipi pravijo, da s povratkom ne bodo prehitevali ampak se bodo posvetili popolni rehabilitaciji in šele za tem razmišljali o nadaljnjem procesu in sporedu treningov.

Vir: www.Ilka.si