V novo zimo z novim priimkom

Alpsko smučanje 26. Jun 202413:22 1 komentar
Ana Bucik Jogan. Foto: Aleš Fevžer

Ko bo 26. oktobra stala na startu veleslaloma svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, se bo ob Ani Bucik izpisal tudi priimek Jogan.

Ena bolj čvrstih pogajalskih bitk, ki so zaznamovale letošnjo smučarsko pozno pomlad, je potekala v ženski ekipi za tehnični disciplini. Naposled je Mitja Kunc podpisal novo pogodbo in bo tudi v novi zimi trener ekipe, v prvi vrsti pa bo zadolžen za Ano Bucik. Pravzaprav za Ano Bucik Jogan.

Po nedavni poroki z dolgoletnim partnerjem in nogometašem Krisom Joganom je namreč 30-letna Novogoričanka spremembo oziroma dopolnitev priimka sporočila tudi Mednarodni smučarski zvezi, ki je medtem že poskrbela za osvežitev baze tekmovalcev. V slednji lahko ob Lili Lapanja zdaj tudi uradno vidimo slovensko zastavo.

Ana Bucik Jogan, specialistka za tehnični disciplini, se je medtem že lotila priprav na novo sezono, trenutno je v najbolj zahtevnem delu kondicijske vadbe. Njen motiv izvira iz slabše prehodne sezone. Po štirih letih postopne rasti je namreč letos v obeh tehničnih disciplinah ostala brez finala svetovnega pokala. V slalomskem seštevku je bila 28., v veleslalomskem pa 26.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje