Štuhčeva ostaja v izjemni formi

Getty Images

Ilka Štuhec po dveh zmagah onkraj velike luže tudi po povratku v Evropo ostaja v izjemni formi, kar je dokazala z drugim mestom na prvem treningu smuka v Val d'Iseru. Slovenci veliko skromnejši na progi Saslong v Val Gardeni.

Nove tekme ženskega dela svetovnega pokala bodo ta konec tedna na sporedu v francoskem Val d’Iseru. Dekleta so v sredo že preizkusila teren proge Oreiller-Killy. Najboljši čas prvega treninga smuka je postavila Švicarka Lara Gut (1:46.90). Takoj za njo je bila uvrščena nosilka rdeče smukaške majice Ilka Štuhec, ki je za nastop potrebovala 1.03 sekunde več, tretja pa je bila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+1.22). Vanja Brodnik je zasedla 52. mesto (+4.80), Maruša Ferk 63. (+6.24), Ana Bucik pa 66. (+6.42).

V Val d’Iseru je v četrtek na sporedu še en uradni trening smuka, v petek pa pride na vrsto prva alpska kombinacija sezone, na kateri bo nastopila omenjana četverica naših smučark. V soboto sledi smukaška preizkušnja, v nedeljo pa superveleslalomska. Na obeh tekmah bosta nastopili Štuhčeva in Ferkova, trenerji pa se bodo v petek odločili ali bo poleg njiju tekmovala še kakšna Slovenka.

Slovenci zadržani v Val Gardeni
Najboljši moški smučarji so zbrani v italijanski Val Gardeni, kjer bosta v petek in soboto potekala superveleslalom in smuk. Za tekmovalci so že prve letošnje vožnje na slavni progi Saslong, v sredo je bil namreč na sporedu prvi uradni trening smuka. S 3446. metri proge je najhitreje opravil avstrijski predstavnik Matthias Mayer, ki je postavil čas 1:58.46, drugi je bil Švicar Carlo Janka (+0.15), tretji pa domačin Peter Fill (+0.41). Od peterice Slovencev, ki so danes preizkusili teren, je bil najhitrejši Rok Perko, ki je zasedel 31. mesto (+2.80), Klemen Kosi je bil 50. (+3.92), Boštjan Kline 60. (+4.29), Andrej Šporn 65. (+4.73), Martin Čater 68. (+5.42), Miha Hrobat pa se treninga ni udeležil. (vir: sloski.si)