Ilka Štuhec znova na zmagovalnem odru!

Getty Images

Na šestem letošnjem smuku je svoje delo najboljše opravila Švicarka Lara Gut. Dobro delo je v Cortini d'Ampezzo opravila tudi Ilka Štuhec, ki je smuk sklenila na tretjem mestu.

Ilka Štuhec je blestela že na obeh treningih. Prvega je dobila, na drugem pa postavila četrti čas. Mariborčanka je letos dobila že tri smuke, na zadnjih dveh pa ostala brez stopničk. Kljub temu ima v smukaški razvrstitvi še vedno lepo prednost pred drugouvrščeno Laro Gut, ki za Štuhčevo zaostaja za 117 točk.

“Občutki med obema treningoma v Cortini so bili super, tudi proga je odlično pripravljena. Vreme in vzdušje pred vikendom sta na izjemni ravni, zato se že veselim tekem v naslednjih dneh. Vem, da še obstaja prostor za napredek, v petek sem odpeljala in preizkusila še nekaj drugačnih linij, zato menim, da sem na današnji tekmi pripravljena na napad. Želim si čim bolje smučati, videli pa bomo, kaj bo to prineslo,”, je pred tekmo povedala Štuhčeva.

Ilka je na progo šla s številko devet in bila v zgornjem delu kljub napaki za več kot pol sekunde hitrejša od takrat vodilne Viktorie Rebensburg. V tehničnem delu je nekaj izgubila, a na koncu Nemko prehitela za šest stotink.

Za veselje domačih navijačev je nato poskrbela Sofia Goggia, presenečenje letošnje sezone, ki je bila od Slovenke hitrejša za dobre štiri desetinke. Še bolje pa je svojo nalogo opravila Švicarka Lara Gut, ki je v spodnjem delu odpeljala odlično in za pet stotink ugnala Italijanko. Zmagovalka zadnjega smuka Lindsey Vonn je kot na petkovem treningu padla, a do nove poškodbe na srečo ni prišlo.