Marco Odermatt nadaljuje sanjski niz, Žan Kranjec se ni proslavil

Alpsko smučanje 6. Jan 202414:15 > 14:20 1 komentar
Marco Odermatt
Foto: Profimedia

Na četrtem veleslalomu sezone alpskih smučarjev je še četrtič zmagal Marco Odermatt. Za Švicarja je to tretja zaporedna zmaga v tej disciplini v Adelbodnu. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Aleksander Aamodt Kilde in Filip Zubčić. Žan Kranjec je tokrat razočaral in osvojil 21. mesto.

Niti izjemno težke vremenske razmere, z meglo in rahlim dežjem in sneženjem zelo podobne tistim v Kranjski Gori, niso ustavile Marca Odermatta na poti do nove zmage. Tretja zaporedna v Adelbodnu, četrta veleslalomska v tej sezoni in skupno 18. veleslalomska v karieri je posledica odličnih nastopov v obeh vožnjah, s katerima je v delirij spravil domače ljubitelje smučanja v tem švicarskem središču.

Drugega mesta in prvih stopničk v veleslalomu v karieri se presenetljivo veseli Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, sicer Odermattov običajni tekmec v hitrih disciplinah. Kilde je bil že po prvem nastopu tretji, v drugi vožnji pa je pridobil še eno mesto. Na stopničke se je prebil še Hrvat Filip Zubčić, ki je prav tako izvrstno odpeljal v drugem poskusu, potem ko je bil po prvem šele 12. Drugi po prvi vožnji Avstrijec Stefan Brennsteiner je v drugo storil veliko napako in končal na 19. mestu.

Še dve mesti nižje pa najdemo Žana Kranjca. Najboljši slovenski smučar ta hip je v prvi vožnji s startno številko 1 brez vidnejše napake zaostal ogromno in se kot 27. komaj uvrstil v finale. V drugo je torej malce popravil vtis in pridobil šest mest, a za trenutno četrtega smučarja v veleslalomskem seštevku je bil to dan za pozabo. Enako velja za Štefana Hadalina, ki se mu znova ni uspelo prebiti v finale, tekmo je končal pri repu uvrščenih.

Odermatt je z novimi stotimi točkami še utrdil svoje vodstvo tako v veleslalomskem kot skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta se bo jutri v Adelbodnu nadaljeval s slalomom.

REZULTATI IZ ADELBODNA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje