Alexis Pinturault je imel tehten razlog za odsotnost

Alpsko smučanje 8. Jan 20249:45 0 komentarjev
Alexis Pinturault. Foto: Profimedia

Potem ko je nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Alexis Pinturault obelodanil rojstvo otroka, je postalo jasno, zakaj je izpustil sobotni veleslalom v Adelbodnu.

”Ko se prepustimo toku, lahko živimo čudovite trenutke. Nekateri med njimi bodo prinesli mir in srečo,” sta ob fotografiji pesti dojenčka na omrežju Instagram zapisala Alexis Pinturault in soproga Romane Pinturault ter bila deležna dolgega niza čestitk, pretežno iz smučarskega sveta.

Na ta način je dokončno postalo jasno, zakaj se 32-letni Francoz v soboto zjutraj s štartno številko pet ni pojavil na startu veleslaloma v Adelbodnu. Ta se je končal z zmago Marca Odermatta, na stopničke pa sta se zavihtela še Aleksander Aamodt Kilde in Filip Zubčić.

Alexis in Romane z dekliškim priimkom Faraut sta sicer poročena od leta 2017, vse do letos pa sta skupaj potovala po postajah karavane svetovnega pokala.

Dvakratni svetovni prvak v kombinaciji in dolgoletni član veleslalomske elite je sicer letos dodobra spremenil svoje tekmovalni koncept. Opustil je slalom in v svoj repertoar poleg velelslaloma in superveleslaloma dokončno priključil smuk.

‘Smučarski baby boom’

Lani so očetje postali Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen in Aksel Lund Svindal. V kratkem prvorojenca pričakuje Giuliano Razzoli. Lani so rojstvo otrok naznanile Janica Kostelić, Maruša Ferk, Nina Haver-Loeseth in Nadia Fanchini. V veselem pričakovanju so tudi Eva-Maria Brem, Anna Fenninger in Ramona Siebenhofer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!