Nadaljevanje zgodbe o smučarskih mamah

Zimski športi 2. Jan 202410:55 0 komentarjev
Tina Maze in Anna Veith sta v dobrih odnosih ostali tudi po koncu uspešnih karier. Foto. Aleš Fevžer

Kar tri nekdanje avstrijske alpske smučarke so v zadnjem obdobju naznanile veselo materinsko pričakovanje. ''Baby-boom'' je sicer smučarsko karavano zajel že lani.

Leto 2024 bo prav posebno za nekdanji smučarsko zvezdnico naših severnih sosedov Anno Veith, ki je večji del kariere nastopala z dekliškim priimkom Fenninger. Avstrijka namreč tri leta po rojstvu sina Henryja zdaj z možem Manuelom pričakuje drugega otroka.

Da bo postala mama, je ob vstopu v novo leto naznanila tudi njena nekdanja reprezentančna sotekmovalka Eva-Maria Brem. V veselem pričakovanju pa je še smukaška specialistka Ramona Siebenhofer.

Rojakinjam je čestitala tudi Tamara Tippler, ki je mama postala septembra. Leto 2024 bo torej v tem pogledu le nadgradnja predhodnega.

Spomnimo, lani se je drugega otroka razveselila legendarna Hrvatica Janica Kostelić. Nekdanja slovenska smučarka Maruša Ferk je nekdanjim francoskim smučarjem in zdaj trenerjem Christophom Saionijem pozdravila rojstvo hčerke Romi. Tri leta po koncu kariere je v materinski svet vstopila Norvežanka Nina Haver-Loeseth. Čestitk pa je bila ob rojstvu tretjega sina Sin Giacomo deležna tudi Italijanka Nadia Fanchini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!