Ana Bucik ne trenira le za prgišče točk (VIDEO)

Alpsko smučanje 17. Jan 20249:06 1 komentar
Ana Bucik. Foto: Profimedia

Čeprav se je Ani Bucik po dveh zaporednih odstopih nato z devetnajstim mestom na slalomskem spektaklu v Flachauu od srca odvalil kamen, pa Primorka ne skriva, da ima v glavi precej višje uvrstitve.

Tudi sedmi slalom sezone je pod žarometi v Flachauu postregel z zvezdniškim obračunom nespornih vladaric količkov Mikaele Shiffrin in Petre Vlhove. Američanka in Slovakinja sta v tem trenutku razred pred konkurenco. Razdelili sta si zmage na vseh slalomih v sezoni 2023/24. V zadnjih treh sezonah sta na 27 tekmah najvišjo stopničko prepustili le petkrat. Na Solnograškem je bila na pragu domovanja velikega Hermanna Maierja znova boljša Mikaela Shiffrin, ki je tako prišla do rekordne zmage št. 94. Nov dvoboj se obeta že ob koncu tedna, ko bo karavana zavila na domači teren slovaške športnice leta – v Jasno.

Švedinja Sara Hector je kot prva iz skupine navadnih smučarskih smrtnic zaostala več kot sekundo. Še precej dlje je bila edina Slovenka s točkami. Zaostanek Ane Bucik je na 19. mestu znašal 4 sekunde in šest stotink. “Ana je potrebovala cilj. Zdaj, ko ima nekaj v žepu, ji bo lažje,” je ob tem dejal trener Mitja Kunc, ki se dobro zaveda, da sta dva zaporedna slalomska odstopa in skupno kar pet ničel v tej zimi načeli tekmovalkino samozavest. Posledično je smučanje Novogoričanke vidno ohromljeno.

“Težka tekma. Bilo je nekaj solidnih delov, žal pa mi pravih dobrih voženj s treningov ni uspelo prenesti na tekmo. Vem, da je možno še veliko izboljšati in zato me na treningih čaka še nekaj dela. Je pa zagotovo lepo ponovno biti v cilju. Vseeno treniram tudi za kaj več,” pa je razmišljala tokrat edina Slovenka s točkami. Andreja Slokar je namreč po osmem času prve vožnje v finalu odstopila, Neja Dvornik pa je bila prepočasna za trideseterico (43).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje