Andreja Slokar z napako zapravila deseterico, zmagovita vrnitev Američanke

Alpsko smučanje 16. Jan 202421:20 > 21:44 0 komentarjev
Andreja Slokar. Foto: Aleš Fevžer

Na slalomu v Flachauu je Andreja Slokar po prvi vožnji zasedala osmo mesto, v finalu pa hitro storila napako in odstopila. Slavila je Mikaela Shiffrin.

Prvo vožnjo je najbolje odpeljala Slovakinja Petra Vlhova, ki je imela sedem stotink prednosti pred Mikaelo Shiffrin. A Američanka je bila tista, ki je v drugo s progo opravila odlično. Po vrnitvi v svetovni pokal (izpustila je vse tri tekme v Zauchenseeju) je Mikaela Shiffrin na koncu za 27 stotink sekunde ugnala veliko tekmico.

S tem je povišala prednost v slalomskem seštevku, pred Slovakinjo ima zdaj 25 točk prednosti. V skupnem seštevku je naskok pred Vlhovo povišala na 227 točk.

Nobena smučarka ni zmagala na toliko slalomih svetovnega pokala v Flachauu kot Shiffrin (2013, 2014, 2018, 2021, 2024). Ob prvi zmagi v Flachauu je bila stara le 17 let.

Tretje mesto je zasedla Švedinja Sara Hector, za katero so to sploh prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu.

V prvo se je dobro odrezala Andreja Slokar, ki je bila na osmem mestu z zaostankom sekunde in 30 stotink, a v finalu je hitro naredila napako in odstopila. Ana Bucik je v drugi vožnji iz 16. mesta nazadovala na 19. Neja Dvornik se ni uvrstila med najboljših trideset (43. mesto).

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!