Andreja Slokar: Zmaga se mi zdi neresnična

Andreja Slokar. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati via Guliverimage

Andreja Slokar je zmagala na zadnjem slalomu letošnje sezone v francoskem Meribelu. Uspeh je dopolnila Ana Bucik s četrtim mestom. Zmagovalka je po uspehu kariere dejala, da je zmaga nekaj, kar si ne more predstavljati.

Andreja Slokar je startala s številko 13 in v prvi vožnji postavila šesti najboljši čas. Za vodilni Nemko Leo Dürr je zaostajala za 75 stotink sekunde. Štiriindvajsetletna Ajdovka je nato v finalu uprizorila svojo najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s kar 1,22 sekunde prednosti prevzela vodstvo. Na startu je bilo še pet tekmovalk, a nobena ni bila kos tekmovalki iz Ajdovščine.

“To je bilo najboljše, kar sem lahko naredila. Tako sem vesela, se mi zdi neresnično. Danes so bile razmere presenetljivo dobre, zame so bile preprosto popolne,” je po zmagi dejala Ajdovka.

Slovenke danes ni uspela prehiteti niti zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova, ki v tej zimi le v Areju ni bila na slalomskih stopničkah. S 47 zmagami najuspešnejša slalomistka Mikaela Shiffrin, ki je letos osvojila svoj četrti veliki kristalni globus, je v finalu s petega mesta zdrsnila na osmo.

Druga zmaga v karieri

Andreja Slokar je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala, po tem, ko je bila najboljša 13. novembra lani. Takrat je slavila na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Današnja zmaga je 87. slovenska zmaga v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, 60. ženska, 48. slalomska, od tega 18. ženska slalomska zmaga.

24-letnica je sedma Slovenka s slalomsko zmago v svetovnem pokalu, po Urški Hrovat (5), Špeli Pretnar (5), Mateji Svet, Veroniki Šarec, Nataši Bokal, ki so osvojile po eno zmago na slalomih, ter Tini Maze (4), ki je bila pred Andrejo Slokar tudi zadnja slovenska zmagovalka slalomskih tekem (2014) ter zadnja Slovenka s slalomskimi stopničkami v svetovnem pokalu (2015).

Ekipni uspeh je s četrtim mestom dopolnila Ana Bucik.

Komentari

Vaš komentar