Nor dan v Meribelu: Andreja Slokar pokorila konkurenco

Alpsko smučanje 19. Mar 202214:08 > 15:43
Andreja Slokar Foto: Guliverimage

Zadnji ženski slalom v sezoni svetovnega pokala je dobila Slovenka Andreja Slokar! Po odlični drugi vožnji je v Meribelu s šestega mesta skočila na vrh! Izjemen slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnila še Ana Bucik. Obe slalomistki sta dosegli najboljši rezultat v sezoni, ki se jutri končuje.

Kakšen izjemen zaključek slalomske sezone! Da se obeta nekaj posebnega, sta Andreja Slokar in Ana Bucik napovedali že v prvi vožnji. Ana Bucik je prvič v karieri tekmo začela v elitni sedmerici in s startno številko 2 odpeljala zelo dobro. Za vodilno Nemko Leno Duerr je zaostala 40 stotink, po prvem delu pa je bila na tretjem mestu.

Andreja Slokar. Foto: Guliverimage

Na šestem mestu je s tri četrt sekunde zaostanka prvi del končala Andreja Slokar, ki pa je najbolje prihranila povsem za konec. Finalno progo je odpeljala res vrhunsko in prednost pred takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić je povečevala od vrat do vrat in jo v cilju prehitela za kar sekundo in 22 stotink. Ko je za Ajdovko skoraj sekundo in pol zaostala še Mikaela Shiffrin, je postalo jasno, da je Andreji Slokar uspela odlična vožnja. Ko je v cilj z 81 stotinkami zaostanka pripeljala še najboljša slalomistka sezone Petra Vlhova, so bile slovenske stopničke tu!

Ana Bucik je sicer v drugo odpeljala slabše od rojakinje, zdrsnila je na tretje mesto. Druga po prvi vožnji Michelle Gisin je na sredini proge odstopila, Nemka Lena Duerr pa je izgubila veliko prednost in v cilj pripeljala kot druga (+0,48). Kot tretja je končala Vlhova, Ani Bucik pa je do drugih stopničk v karieri zmanjkalo 23 stotink.

Ana Bucik. Foto: Guliverimage

Zelo lep je tudi pogled na skupni slalomski seštevek. Ana Bucik je z 277 zasedla šesto mesto, Andreja Slokar pa osmo mesto (225). Za Ajdovko je to sicer druga zmaga v svetovnem pokalu, na začetku letošnje sezone je dobila paralelno tekmo v avstrijskem Lechu. Skupno pa je to že 60. zmaga za Slovenijo v ženskem alpskem smučanju.

Sezona se bo končala jutri, ko bo v Meribelu, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo, še ženski veleslalom.

Rezultati

Komentari

Vaš komentar