Ester Ledecka do zmage, Slovenki skromni

Alpsko smučanje 26. Feb 202211:55 > 12:30 0 komentarjev
Ester Ledecka. Foto: guliverimage

Čehinja Ester Ledecka je zmagovalka smukaške preizkušnje v Crans Montani. Na startu sta bili tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni, ki pa sta se odrezali precej skromno.

Prva se je na progo podala Švicarka Lara Gut-Behrami, ki pa ni prišla do cilja. Nato je z izjemno vožnjo vodstvo prevzela Norvežanka Ragnhild Mowinckel. Vseeno to ni bilo dovolj za zmago. Ester Ledecka je namreč Norvežanko prehitela še za 21 stotink in se veselila velike zmage. Za Čehinjo je to tretja zmaga v smučarski karieri v svetovnem pokalu. Najboljša je bila že na smuku v Lake Louisu in na superveleslalomu v Val-d’Iseru.

Tretja je končala Avstrijka Cornelia Hütter. Tako Sofia Goggia kot Corinne Suter danes nista najbolje opravili svoje naloge. Švicarka je končala na 10. mestu, Italijanka pa na 12., a vseeno bo ostala v vodstvu v smukaškem seštevku.

Ilka Štuhec, ki je startala s startno številko 18, je končala na 32. mestu, prehitela pa jo je tudi specialistka za slalom Petra Vlhova. Maruša Ferk Saioni je bila na koncu 39. Obe Slovenki sta ostali brez točk.

Končni rezultati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!