Nef ni zdržal, Kristoffersen prvič letos najboljši v slalomu

Alpsko smučanje 26. Feb 202213:30 > 13:35 0 komentarjev
Henrik Kristoffersen. Foto: guliverimage

Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. To je prva norveška slalomska zmaga na tem prizorišču in 20. slalomska v Norvežanovi karieri.

Kristoffersen je bil po prvi vožnji na drugem mestu. Finale je opravil izvrstno, predvsem spodnji del, kjer je pridobil veliko, in se veselil svoje 25. zmage v karieri in jubilejne 20. slalomske. Švicar Tanguy Nef ni zdržal pritiska vodstva po prvi seriji, še nikoli namreč ni stal na odru za zmagovalce, tudi tokrat pa je povozil kol in odstopil.

Na drugo mesto se je uvrstil Švicar Loic Meillard, ki je za Kristoffersenom zaostal za 14 stotink sekunde, tretji je končal Avstrijec Manuel Feller z zaostankom 51 stotink.

Slovenca se nista odrezala najbolje. Žan Kranjec je na cilj prišel z zaostankom slabih 3 sekund in je končal na 42. mestu. Tijan Marovt je odstopil.

V slalomskem seštevku letošnje sezone še vedno vodi Norvežan Lucas Braathen, ki ima 257 točk, danes pa je odstopil. Pod vrhom se je razmerje povsem spremenilo in premešalo. Drugi je zdaj rojak Kristoffersen, ki ima le točko zaostanka za Braathnom. Tretji je Meilard z 247 točkami. V seštevku za veliki kristalni globus še vedno nima konkurence Švicar Marco Odermatt.

Končni rezultati slaloma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!