Dvignjen palec za Vitranc

Alpsko smučanje 3. Mar 202310:02
V Podkorenu hitijo s pripravami na domači tekmi svetovnega pokala. Foto: Aleš Fevžer

Po uradni snežni kontroli, ki jo je v Podkorenu v imenu Mednarodne smučarske zveze opravil Jani Hladnik, za 62. pokal Vitranc tudi uradno gori zelena luč.

Jani Hladnik je še lani pomagal pri organizaciji pokala Vitranc. Te dni se je v Podkoren vrnil kot direktor tehničnih disciplin moškega dela svetovnega pokala. Ko si je v družbi vodje tekmovanja Janeza Šmitka ogledal podkorensko strmino, je nadrejenem lahko sporočil, da je teren v primernem stanju za zeleno luč.

“Na progi je trenutno dovolj snega, izkušnje s kranjskogorsko ekipo kažejo, da bo proga naslednji vikend pripravljena najmanj tako dobro kot pretekla leta,” je ob pozitivni snežni kontroli dejal Hladnik, Šmitek pa je dodal: “Čaka nas še dober teden dela, da novozapadli sneg utrdimo z bazo, ki smo jo pripravili v januarju in februarju. S hladnimi nočmi, ki so napovedane, upam, da nam bo uspelo pripraviti dobro progo.”

V Podkorenu so ta teden delavci lokalnega kluba in reprezentančni predstavniki dobrih 50 centimetrov debelo snežno podlago pošteno prepojili z vodo. Zdaj upajo na pomoč narave, tako da bi morala biti proga do prihodnega tedna čvrsta. Več o tem

V Kranjski Gori sicer prihodnji tedne pričakujejo smučarje in 28 držav, seveda tudi iz Slovenije. Osrednji adut domače vrste bo olimpijski podprvak Žan Kranjec, obenem tudi edini z zglednimi možnostmi za vrhunski rezultat. Zadnje priprave bo opravil na Zoncolana ali v Trbižu, na tekmi pa naj bi se mu pridružili še Štefan Hadalin, Rok Ažnoh in Anže Gartner.

Pokal Vitranc

Sobota, 11. marec

09.30. veleslalom – prva vožnja

12.30, veleslalom – druga vožnja

Nedelja 12. marec

09.30. veleslalom – prva vožnja

12.30, veleslalom – druga vožnja

Komentari

Vaš komentar