Hitra Ilka Štuhec je tekmicam vrgla rokavico

Alpsko smučanje 14. Mar 202313:14
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Ilka Štuhec je bila druga najhitrejša na drugem uradnem treningu pred sredinim zadnjim smukom sezone svetovnega pokala v Soldeu v Andori.

Če gre soditi po drugem in zadnjem uradnem treningu, je Ilka Štuhec odlično pripravljena na zaključek uspešne sezone. Zaostala je le za Avstrijko Nino Ortlieb (+0,64), tretja pa je je bila Italijanka Sofia Goggia, ki pa je zaostala že več kot sekundo (+1,17).

“V ponedeljek sem po dolgem času smučala v Soldeu. Vzela sem si preveč prostora, jemala bolj okrogle linije, nisem smučala dovolj odločno … Zato sem se danes odločila za krajšo linijo večjo napadalnost in dodajanje hitrosti. To je bil test za sredo. Lahko sem zadovoljna. Vem pa, da so še rezerve,” je bila zadovoljna osamljena slovenska smukačica.

Spomnimo, Ilka Štuhec je na prizorišče finala pripotovala z že zagotovljeno srebrno kolajno v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Sofia Goggia ima neulovljivo prednost in bo v sredo v zrak dvignila še četrti mali kristalni globus. Elena Curtoni pa na tretjem mestu zaostaja že preveč, tako da bo Slovenka zanesljivo druga. “Res je, imam kolajno, a tudi zadnja tekma bo imela zmagovalko. Poskušala bom napadati in pokazati vse, kar še zmorem,” napoveduje dvakratna svetovna prvakinja.

Z drugim in obenem zadnjim treningom so opravili tudi smukači. Najhitrejši je bil Norvežan Adrian Smiseth Sejersted. Kar 88 stotink sekunde je za njim zaostal Avstrijec Marco Schwarz, tretji pa je bil njegov rojak Vincent Kriechmayr. Edini Slovenec na štartu Rok Ažnoh, ki bo v sredo nastopil kot aktualni mladinski svetovni prvak, je trening končal pri dnu uvrščenih, kot 25. (od 26) je zaostal tri sekunde in 96 stotink.

Zadnja smuka sezone bosta torej ba sporedu jutri, in sicer ob 10.00 moški, ob 11.30 pa ženske.

Komentari

Vaš komentar