Odziv Žana Kranjca po petem mestu v Banskem (VIDEO)

Alpsko smučanje 10. Feb 202415:50 0 komentarjev

Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na veleslalomu v Banskem osvojil odlično peto mesto. Po prvi vožnji je bil šesti, na koncu pa je z zaostankom +1,47 za zmagovalcem Marcom Odermattom pridobil eno mesto.

“Bili sta dve solidni vožnji, ne pa perfektni oziroma ne takšni, kakršni bi mogoče lahko tudi pokazal. Kar se tiče same podlage, bi si želel imeti še bolj trdo, mogoče tudi bolj ledeno progo. Vem, da sem v trših razmerah še boljši, ampak danes je bilo toplo, ni bilo čisto trdo, ampak vseeno se mi zdi, da sem solidno opravil z današnjim dnem,” je po petem mestu povedal Žan Kranjec.

“Žan je, glede na pogoje, kakšni so bili, ko se je tekma obračala, kar potegnil blizu maksimuma. Predvsem zgornji del proge mu ni ustrezal, šlo je za izredno agresiven sneg, zelo podoben tistemu, kot je bil letos v Söldnu, kjer se ni znašel, je pa bil boljši v strmini in v zadnjem delu proti cilju,” je po tekmi povedal trener v slovenski ekipi za tehnični disciplini Klemen Bergant.

Kranjec je v tej sezoni daleč najuspešnejši član slovenske ekipe v svetovnem pokalu, na treh veleslalomih je bil na stopničkah s tretjim mestom. V seštevku te discipline je še naprej tretji (271 točk), pred njim sta le Zubčić (314) in nadstandardni Odermatt, ki ima pred Slovencem 329 točk prednosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!