Neja Dvornik v finalu pridobila, Mikaela Shiffrin razred zase

Alpsko smučanje 28. Dec 202313:45 > 14:22 0 komentarjev
Neja Dvornik
Zadovoljna Neja Dvornik. Foto: profimedia

V Lienzu so se smučarke pomerile na petem veleslalomu letošnje sezone. Novo zmago je slavila Mikaela Shiffrin, izkazala pa se je tudi Neja Dvornik.

Drugo vožnjo je odlično odpeljala Neja Dvornik, ki je končala na osemnajstem mestu, v finalu je pridobila kar deset pozicij. Poleg nje je v drugi vožnji nastopila še Ana Bucik, ki pa se ni tako izkazala. Po prvi je zasedala 21. mesto, v drugi je izgubila še dve mesti. Andreja Slokar je zaostala za tri sekunde in pol in je končala na 38. mestu.

Nove zmage se veseli Američanka Mikaela Shiffrin. Že v prvi vožnji je imela 63 stotink prednosti pred konkurenco, ko se je podala na drugo, pa je pred takrat vodilno Federico Brignone branila kar sekundo in 63 stotink. Prednost se je manjšala, vseeno pa je Američanka zanesljivo dobila veleslalom v Lienzu s prednostjo 38 stotink sekunde pred Italijanko.

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin. Foto: profimedia

Tretje mesto je osvojila Švedinja Sara Hector, po prvem teku druga. Za zmagovalko je zaostala za 45 stotink sekunde.

Federica Brignone je z drugim mestom prevzela vodstvo v veleslalomskem seštevku. Zdaj ima 35 točk prednosti pred Laro Gut-Behrami, ki je bila tokrat šesta. Shiffrin je na tretjem mestu in zaostaja za 80 točk. Američanka je z današnjo zmago še povečala prednost v skupnem seštevku na 163 točk pred Federico Brignone.

Lienz je zadnja postaja smučark v letu 2023. Jutri bo na sporedu še slalomska preizkušnja.

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!