Utripajoča zelena luč za Zlato lisico (VIDEO)

Alpsko smučanje 28. Dec 202310:15 0 komentarjev
Janez Slivnik in Jani Hladnik ob ogledu terena. Foto: Sloski

Kot smo namignili že v sredo, je snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze ob pregledu podkorenske strmine prižgal zeleno luč za 60. Zlato lisico, ki bo na sporedu 6. in 7. januarja 2024.

Narava organizatorjem Zlate lisice doslej ni bila najbolj naklonjena. Vseeno je Jani Hladnik v vlogi snežnega kontrolorja FIS po sredinem pregledu proge odgovornim poslal pozitivno poročilo. Za ženski tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori torej gori zelena luč, a s pripisom o dodatnih nalogah.

”V zgornjem delu proge je snežna podlaga nekoliko tanka. Bolj točno, na štartu in 70 metrov po štartu. Toda organizator ima snežne rezerve, tako da bodo uspeli to popraviti. Dodati je treba tudi šotor za tekmovalke v primeru slabega vremena in skriti jeklene vrvi za zaščitno mrežo,” je v uradni izjavi dejal Hladnik.

Da čaka organizatorje še veliko dela, je ob tem prikimal tudi vodja tekmovanja Janez Slivnik. ”Zeleno luč smo prejeli, imamo pa še nekaj dela. Če pogledamo smučišče, nam nekaj snega manjka v zgornjem delu proge. Imamo pa dovolj zalog snega, samo na pravo mesto ga moramo spraviti. Čaka nas še nekaj kozmetičnih popravkov ob progi,” pravi Slivnik.

60. Zlata lisica, Podkoren/Kranjska Gora

Sobota, 6. 1.

9.30: štart 1. teka VSL

12.30 : štart 2. teka VSL

Nedelja, 7. 1.

9.30: štart 1. teka SL

12.30: štart 2. teka SL

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!