Lindsey Vonn po posegu že v javnosti

Alpsko smučanje 23. Apr 202414:55 1 komentar
Lindsey Vonn. Foto: Profimedia

Nekdanja ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki tudi po koncu kariere ostaja del zvezdniškega blišča, se po zahtevni operaciji kolena že pojavlja v javnosti.

Ob ponedeljkovi podelitvi priznanj laureus se je na rdeči preprogi pojavila tudi Lindsey Vonn. Njena prisotnost niti ne bi bila tako presenetljiva, če se ne bi že ta mesec znašla na operacijski mizi. Po številnih operacijah se je namreč zdravniško osebje odločilo za zamenjavo kolena.

Kmalu po vrnitvi v domačo oskrbo se je 39-letna Američanka že lotila dela. Postopoma je obremenjevala koleno, se lotila kondicijske vadbe … V svojem slogu je vse, tudi operacijo, pospremila z objavami na družbenih omrežjih.

”Ob okrevanju po še eni operaciji razmišljam o smučarski karieri in tem, kar sem preživela. Ko gledam posnetke s tekme v Lake Louise, čutim upanje in navdih. Vrnila sem se po dveh večjih operacijah kolena v obdobju osmih mesecev. Nihče si ni mislil, da se lahko vrnem, potem ko sem izpustila skoraj dve sezoni,” razmišlja Lindsey Vonn.

Foto: Profimedia

Velja za eno največjih zvezdnic v zgodovini alpskega smučanja. Slavila je kar 82 zmag na tekmah svetovnega pokala. Na večni lestvici sta pred njo le Mikaela Shiffrin (97 zmag) in Ingemar Stenmark (86). Kariera lastnice kar dvajsetih kristalnih globusov (4 x veliki, 16 x mali) je neločljivo povezana tudi s Slovenkami. Njena velika tekmica je bila Tina Maze, ob zmagi Korošice na svetovnem prvenstvu 2013 v Schladmingu v superveleslalomu pa je Vonn padla in si grdo poškodovala koleno. V zaključku kariere je bitke bila še z Ilko Štuhec, ob drugem naslovu svetovne prvakinje Mariborčanke v Areju 2019 pa je Vonn s tretjim mestom postavila smuči v kot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje