Mikaela Shiffrin po padcu s spodbudnimi novicami

Alpsko smučanje 26. Jan 202418:46 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin. Foto. Profimedia

Današnji smuk alpskih smučark za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo, ki ga je dobila Avstrijka Stephanie Venier, so zaznamovali tudi padci in napake najboljših. Med njimi je med nastopom padla tudi najboljša smučarka zime, Mikaela Shiffrin. Prve informacije o poškodbi so spodbudne, kolenske vezi Američanke so ostale cele. Ilka Štuhec je bila 21.

Najboljša smučarka na svetu Shiffrin, s 95 zmagami absolutna rekorderka v svetovnem pokalu, kljub ničli prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Danes jo je s proge moral po padcu odpeljati helikopter, potem ko je pristala v zaščitni mreži. Reševalci so jo nekaj minut oskrbovali na progi, nato pa je odšepala s pobočja, deloma ob podpori negovalcev, njen obraz je bil izkrivljen od bolečine.

Na kliniki v Cortini pa so po prvih pregledih ugotovili, da sta sprednja in zadnja križna vez ostali nepoškodovani. Nadaljnje podrobnosti sledijo, so zapisali pri ameriški smučarski zvezi.

Do poškodbe križnih vezi, za katere so se sprva bali, tako pri ameriški zvezdnici ni prišlo. Na istem mestu kot Shiffrin se je poškodovala tudi olimpijska prvakinja Corinne Suter. Švicarka se po padcu prijela za koleno in kričala od bolečin. Tudi njo so morali v bolnišnico prepeljati s helikopterjem.

Zelo hvaležna, da posledice niso hujše

Dirka je bila za dlje časa prekinjena, obiskovalci tekme pa so lahko nato še pred koncem tekme prek velikih zaslonov videli sporočilo ameriške smučarke Shiffrin, ki je prek Whatsappa zapisala: “Vse je v redu!”

Pozneje se je oglasila še na Instagramu in se v zapisu zahvalila vsem za podporo. “Hvala vsem za podporo in dobre želje. Šla bom iz dneva v dan, ko bom vedela več, pa bom informacije delila z vami. Sem zelo hvaležna, da ni huje,” je zapisala Američanka in razkrila, da ta konec tedna pričakovano ne bo več stopila na smuči, prav tako pa bo izpustila ponedeljkov veleslalom na Kronplatzu.

“Kakšno bo nadaljevanje, je težko napovedati. Rabim nekaj časa, da vse skupaj premeljem z ekipo in vidim, kako se bom počutila v naslednjih dneh,” je med drugim še sporočila Shiffrin.

Suter končala sezono

Švicarska alpska smučarka Corinne Suter, olimpijska prvakinja v smuku, je po poškodbi kolena na smuku v Cortini d’Ampezzo že končala letošnjo sezono. Natančnejši pregledi v Zürichu, kamor so jo prepeljali, so pokazali strgane vezi levega kolena, zato jo bodo v soboto operirali, poroča spletna stran nbc.com.

Švicarka, ki je lani na isti progi grdo padla, a se ni tako hudo poškodovala, se tokrat niti ni znašla v snegu. Med vožnjo je pri skoku začutila bolečino v kolenu in smučanje prekinila. Tako kot nekaj minut prej Mikaelo Shiffrin, so tudi njo s proge odpeljali s helikopterjem, njena poškodba pa je hujša od Američankine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!