Dončić se je ob obisku Shaqa in Barkleyja posul s pepelom (VIDEO)

Košarka 26. Jan 202418:38 0 komentarjev
Luka Doncic
Foto: Profimedia

Luka Dončić zunaj garderobe ali sobe za novinarske konference le redko spregovori za medije. Tokrat je izjemo napravil v Atlanti, kjer se je odzval vabilu v sloviti studio televizijskega giganta TNT, v katerem že vrsto let navdušujejo Shaquille O'Neal, Charles Barkley, Kenny Smith in Ernie Johnson.

V Atlanto je za dvoboj proti Sokolom, ki je na sporedu v noči na soboto po slovenskem času, že dan prej pripotovala zasedba Dallas Mavericks. Četverica, ki ob četrtkih povezuje NBA spored na ameriški mreži TNT, je izkoristila priložnost in v studio, v katerem tradicionalno razglasijo tudi člane začetne peterke za tekmo zvezd, povabila njenega stalnega člana Luko Dončića. Slovenec se je odzval vabilu in poskrbel za enega redkih nenačrtovanih nastopov pred televizijskimi kamerami.

Za uvod ga je Kenny Smith, s Houston Rockets v 90. letih tudi dvakratni prvak lige NBA, pozdravil kar v slovenščini. Sicer precej polomljeni, a vendarle se je potrudil in Luki dejal: “Kje si brat, kako si?” Dončić je bil malce kritičen in mu z nasmeškom zažugal: “Tole je bilo bolj tako-tako.”

24-letnega slovenskega zvezdnika je čast nastopa na tekmi vseh zvezd doletela že petič, medtem ko je bil še četrtič izbran v začetno peterko. Na tej prestižni tekmi je manjkal zgolj v uvodni sezoni v najmočnejši ligi na svetu. Letos so ga navijači v glasovanju uvrstili na prvo mesto med branilci iz zahodne konference, medtem ko so ga mediji in košarkarji postavili na drugo mesto za Shaija Gilgeous-Alexandra.

Ernieja Johnsona je zanimalo, kako mu uspeva iz leta v leto še naprej tako napredovati. “Ne vem točno, kako. Vem pa, da moramo zmagati več tekem. Imamo malce težav. Sicer pa moraš delati na vsem in vsako leto narediti večje korake. Vsako leto je zato tudi večji izziv,” je odvrnil Dončić.

Luka Dončić
Foto: Profimedia

Pobarali so ga tudi glede pogostega izgubljanja živcev zaradi sodnikov. Luka se je ponovil, večkrat je namreč že povedal, da ga na parketu prevzamejo čustva in se zato vse začne in konča pri njemu, medtem ko je glede pogovorov s trenerjem Jasonom Kiddom na to temo dodal: “Vedno mi je govoril, da mu je všeč moja igra, ker se na parketu zabavam. Mislim, da se moram vrniti k temu.”

Charles Barkley se je v studiu spominjal svojega prvega nastopa na tekmi zvezd in kako navdušeno je v garderobi pogledal Kareema Abdula-Jabbarja. Zanimalo ga je, koga je na začetku z najbolj izbuljenimi očmi pogledal Luka in dobil odgovor: “LeBrona Jamesa in Kevina Duranta.”

Ostali so se medtem čudili Dončićevi višini, saj je bil ob Barkleyju, ki je slovel kot izjemen krilni center, vidno višji. Nekdanji zvezdnik Phoenixa se je branil: “Veš kaj, jaz tebe ne morem kriti na zunanjih položajih, ti pa mene ne bi mogel v raketi.”

Priznal napako

Seveda ni šlo niti mimo dogodka z zadnje domače tekme Dallasa, ko je moral navijač, odet v dres Devina Bookerja, po posredovanju Dončića zaradi zmerjanja zapustiti dvorano. Slovenski košarkarski as se je posul s pepelom: “Po malem je trajalo vso tekmo. Res sem bil vznemirjen, ker smo izgubljali. Še gleženj sem si zvil v prvem polčasu. Vključenih je bilo veliko čustev. Verjetno tega ne bi smel storiti. Ko nimam prav, to tudi priznam.”

Pred dvobojem z Atlanto se je Luka še pohvalil, da mu gre previjanje prvorojenke Gabriele odlično od rok, medtem ko so mu vsi štirje še čestitali za rojstvo otroka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!