Nesrečni Avstrijec odgovarja “strokovnjakom”

Alpsko smučanje 1. Jan 202413:35 1 komentar
Marco Schwarz. Foto: Profimedia

Avstrijski alpski smučar Marco Schwarz, ki je po nedavni poškodbi v Bormiu že zaključil tekmovalno sezono, napoveduje vrnitev in odgovarja kritikom tekmovalnega programa.

Nedavna poškodba Marca Schwarza v Bormiu je v avstrijskih smučarskih krogih sprožila kar nekaj burnih razprav. Donedavni vodilni smučar skupnega seštevka svetovnega pokala se je namreč udeležil vseh tekem in se v boj za veliki globus podal kot vsestranski smučar z izrazito slalomsko (pre)močjo. Mnogi so bili mnenja, da je bil usodni padec prav posledica prevelike obremenjenosti.

”Sporočilo strokovnjakom: Vse bi storil enako,” je ob dobrih željah pri vstopu v novo leto, zahvali za dobre misli in objavi slovesa od klinike, v kateri je bil operiran, na Instagramu zapisal Schwarz.

Spomnimo, ko se je minuli četrtek s štartno številko 17 podal na smukaško progo Stevlio v Bormiu, je bil Korošec še vodilni smučar skupnega seštevka svetovnega pokala. A že nekaj sekund zatem je postal v zaščitni mreži, prizorišče pa je nekaj minut zatem zapustil v reševalnem helikopterju. Zvečer je sledila potrditev slabih avstrijskih slutenj: “Blacky” je pri padcu utrpel raztrganino sprednje križne vezi, raztrganino medialnega meniskusa in rahlo poškodbo hrustanca desnega kolena. Dan zatem so mu v kliniki v Hochrumu kirurško sanirali sprednjo križno vez, medialni meniskus in poškodbo hrustanca.

Schwarz, ki je do poškodbe v tej sezoni vknjižil že 464 točk in po dolgem času postal klasični vsestranski smučar, že napoveduje vrnitev, sprva z vstopom v dolgotrajni rehabilitacijski proces.

Visok davek

Nova sezona svetovnega pokala je sicer terjala že kar nekaj poškodb. Skupili so jo tudi Broderick Thompson, Maria Therese Tviberg, Elisabeth Reisinger, Anja Oplotnik, Nina Ortlieb … Več o tem …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje