Odličen obet: Ilka v “smukaškem” delu brez konkurence

Alpsko smučanje 8. Feb 202318:10
Foto: guliverimage

Ilka Štuhec je na superveleslalomski preizkušnji svetovnega prvenstva zasedla 12. mesto, vseeno pa je njena predstava odličen obet pred smukaško tekmo, ki je glavni cilj Mariborčanke v Meribelu.

Ilka Štuhec je odlično odpeljala predvsem zgornji drsalni, bolj smukaški del, v katerem je bila najhitrejša. Glavno konkurentko za smukaško zlato Italijanko Sofio Goggia je v zgornjem delu ugnala za kar 66 stotink. Ta je sicer bolje odpeljala spodnji del in se uvrstila tik pred Ilko Štuhec (smučarki sta ločili le dve stotinki sekunde). To je fantastičen obet pred smukaško tekmo, ki bo na sporedu v soboto. V bolj tehničnem delu je Mariborčanka sicer veliko izgubila in na koncu za zmagovalko Marto Bassino zaostala za 78 stotink sekunde.

“Današnji cilj je bil popoln napad. Pri številki 23 sem imela vse informacije iz proge. Vsak zavoj je bil pomemben. Proga je bila takšna, da si ne smeš narediti napak v zavojih, saj je pomembno hitrost prenesti v nadaljevanje proge,” je po superveleslalomu povedala Ilka Štuhec.

Tekmo je dobila Italijanka Marta Bassino, ki je za 11 stotink sekunde ugnala Američanko Mikaelo Shiffrin. Bron sta si razdelili Norvežanka Kaisa Vickhoff Lie in Švicarka Cornelia Hütter.

“Bila sem skoncentrirana na vožnjo. Zdaj že res dobro poznam progo. Podobno bo na smuku. Vse mora biti točno na mestu, popuščanja ne sme biti,” je dodala Mariborčanka.

Ilka ima jutri prost dan, tako da je ne bo na startu treninga. Startala bo spet v petek, na zadnjem treningu pred sobotno smukaško tekmo v Berinelu. 32-letnica bo lovila še tretjo zlado smukaško odličje na svetovnih prvenstvih. Svetovna prvakinja je postala že v St. Moritzu leta 2017 in v Areju leta 2019.

Komentari

Vaš komentar