Marta Bassino prekrižala načrte Mikaeli Shiffrin

Foto: Guliverimages

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju s nadaljuje z ženskim superveleslalomom v Meribelu. Najhitreje od vseh je progo presmučala Italijanka Marta Bassino, ki je odbila tudi napad Mikaele Shiffrin. Ilka Štuhec je sijajno odpeljala smukaški zgornji del proge, na koncu pa končala izven deseterice.

Če je tabor izjemne italijanske reprezentance najprej malce razočarala Elena Curtoni, je vse skupaj popravila Marta Bassino, ki je za enajst stotink ugnala izjemno motivirano Mikaelo Shifrrin. Slednja je bila v cilju vidno razočarana z drugim mestom, za ameriško šampionko štejejo samo zmage.

Bassino je izjemno odpeljala predvsem v srednjem in spodnjem delu proge, tehnično zahtevna postavitev ji je bila kot specialistki za veleslalom pisana na kožo. Na tretjem mestu sta skupaj Avstrijka Cornelia Hütter in presenečenje dneva Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie. Za senzacijo bi skorajda poskrbela Alice Robinson s številko 30, a je smučarka iz Nove Zelandije tik pred ciljem naredila napako in ostala brez medalje. Na zadnjem merjenju vmesnega časa je bila celo najhitrejša!

Ilka Štuhec je sijajno odpeljala smukaški zgornji del proge in imela kar 72 stotink prednosti pred Marto Bassino. A v zavitem srednjem delu je Mariborčanka izgubila preveč, da bi bila med kandidatkami za medaljo, v tekmi majhnih razlik je trenutno na 12. mestu.

Foto: Guliverimages

Glavni cilj Štajerke v Meribelu tako ostaja sobotni smuk, kjer bo skušala priti do tretjega naslova.

Komentari

Vaš komentar