Odpadli uvod v sezono prestavljen tik pred novo leto

Alpsko smučanje 28. Okt 202218:04
Foto: Guliverimage

Ženska veleslalomska tekma iz Söldna, ki je minulo soboto na avstrijskem ledeniku Rettenbach odpadla zaradi slabega vremena, je dobila nadomestni termin. Izvedena bo 27. decembra na Semmeringu, kjer bodo v tednu med božičem in novim letom tako na sporedu kar tri tekme.

Medtem ko so organizatorji uvoda v novo sezono alpskega smučanja uspešno izpeljali nedeljski veleslalom, pa so imeli v Söldnu manj sreče ženske. Njihova premiera v sezoni 2022/23 je bila zaradi snega in dežja v soboto odpovedana, manj kot teden dni po tem pa je že jasno, kje bo Mednarodna smučarska zveza (Fis) izpeljala nadomestno preizkušnjo.

Fis je namreč na dan, ko je do svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Meribelu in Courchevelu v Franciji (6.-19. februar) ostalo še 100 dni, sporočila, da bo veleslalom iz ledenika Rettenbach nadomeščen na Semmeringu. Tekma torej ostaja v Avstriji, izpeljana pa bo 27. decembra. Semmering bo v času božično-novoletnih praznikov tako gostil tri tekme. Po uvodnem veleslalomu bo ista disciplina na sporedu tudi zanj zatem, zadnjo tekmo v letu 2022 pa bodo tekmovalke odpeljale 29. decembra, ko bo na sporedu slalom.

Veleslalomska sezona za dekleta se bo tako začela skoraj z enomesečno zamudo, prva tekma bo na sporedu 26. novembra v ameriškem Killingtonu, če seveda odštejemo paralelno tekmo, ki bo v Lechu/Zuersu dva tedna prej. Če bo ta sploh na sporedu, saj tudi od tam poročajo o slabih razmerah.

Veliko težav imajo sicer tudi organizatorji v hitrih disciplinah, saj sta odpadla tako ženski kot moški smuk v Zermatt-Civini. Teh preizkušenj Fis ne bo nadomeščal, tako da se bodo hitre discipline začele v kanadskem Lake Louisu, za moške od 25. do 27. novembra, za ženske pa še teden dni pozneje na istem prizorišču.

Komentari

Vaš komentar