Okrepljena slovenska smučarska enklava v Avstriji

Alpsko smučanje 8. Maj 202412:35 0 komentarjev
Grega Koštomaj. Foto: Aleš Fevžer

Nekdanji trener več slovenskih smučarskih ekip Grega Koštomaj bo kariero nadaljeval pod okriljem mogočne avstrijske reprezentance, kjer ga je pričakalo več rojakov.

Grega Koštomaj je našel nov smučarski izziv, po dolgih letih znova v tujini. Potem ko je bil pred desetletjem trener v Bolgariji, se zdaj seli v Avstrijo. Čeprav je bil tudi v pogovorih z novim vodstvom slovenskih reprezentanc, pa je naposled sprejel ponudbo za delo v ženski avstrijski ekipi evropskega pokala.

“Naše predstave so se razhajale, zato ni prišlo do dogovora. Bil sem na trgu in izbral rešitev, za katero ocenjujem, da je zame najboljša,” ob selitvi k severnim sosedom razmišlja Koštomaj, nazadnje trener ženske tehnične ekipe, pred tem vodja slovenskih smukačev in ob odcepitvi od reprezentance tudi trener v štabu Ilke Štuhec. Z njo je bil ob prvem vzponu in naslovu svetovne prvakinje.

Savinjski strokovnjak je tako dopolnil skupino slovenskih strokovnjakov v Avstriji. Kot smo že poročali, se je k severnim sosedom vrnil tudi donedavni vodja slovenskih reprezentanc Janez Slivnik. Prevzel je vlogo glavnega trenerja ekipe evropskega pokala za hitri disciplini. Že štiri leta v avstrijski smukaški ekipi deluje tudi Peter Pen, še sezono dlje pa s smukačicami sodeluje kineziologinja Anja Šešum.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!