Zakulisna bitka smučarske zvezdnice

Alpsko smučanje 7. Maj 202411:57 0 komentarjev
Lara Gut-Behrami. Foto: Profimedia

Lara Gut-Behrami se je po osvojenem velikem kristalnem globusu že lotila priprav na novo sezono. Po pomladni drami je našla tudi rešitev za kondicijsko vadbo.

Ko je že postalo jasno, da bo Lara Gut-Behrami drugič v karieri slavila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, je Švicarka nenadoma odslovila kondicijskega trenerja Aleja Hervasa. Kmalu za tem je postalo jasno, da ji je na uho prišla govorica o tem, da si je španski strokovnjak brez njene vednosti že iskal novega delodajalca. Smučarska zvezdnica ga je na ta način zgolj prehitela in se obregnila ob njegov poslovni odnos.

Hervas se je medtem že lotil dela. Od prve smučarke svetovnega pokala se je preselil v tabor prvega smučarja. Larin rojak Marco Odermat se po treh zaporednih velikih globusih zdaj že znoji pod taktirko omenjenega španskega trenerja. Mimogrede, Odermattov donedavni trener Kurt Kothbauer je medtem prestopil v brazilski tabor povratnika v smučarsko karavano Lucasa Braathna.

Lara Gut-Behrami bo prevetrila svojo ekipo. Foto: Profimedia

V zakulisju iskanja novega kondicijskega dirigenta je pomembno bitko dobila tudi Gut-Behrami. S prvim junijem naj bi njen trener postal Flavio Di Giorgio. Gre za 34-letnega Italijana, ki je doslej deloval na različnih športnih ravneh, in sicer od ragbija prek nogometa in hokeja do smučanja. Ima tudi zanimivo smučarsko ozadje. Kar pet let je namreč sodeloval s Sofio Goggia. Ta ga je leta 2022 nenadoma odslovila. Zdaj Italijanka okreva po novi poškodbi, obdana z novimi strokovnjaki.

Kot poročajo švicarski mediji, je, tudi zaradi razočaranja ob koncu sodelovanja s predhodnim trenerjem pobudo pri tokratnem iskanju prevzela prav Lara Gut. Pred dnevi se je iz Vidma, kjer živi s soprogom Valonom Behramijem, sama odpravila v Verono in se dogovorila Di Giorgiom. Uradno bosta začela sodelovati čez dobre tri tedne. Na ta način je 33-letna Švicarka dokončno razblinila ugibanja o nadaljevanju kariere, v kateri je dobila že 45 tekem svetovnega pokala, zbrala 90 uvrstitev na stopničke, prejela šest malih globusov in bila dvakrat svetovna in enkrat olimpijska prvakinja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!