Po kombinaciji se v Franciji najbolj smeji družini Haaser

Alpsko smučanje 7. Feb 202317:25
Foto: guliverimage

Z začetkom svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Franciji so zagotovo med zadovoljnejšimi v družini Haaser. V 24 urah sta namreč tako Ricarda kot Raphael osvojila bronasto medaljo v kombinaciji.

Raphael Haaser je na današnji tekmi alpske kombinacije v Courchevelu zaostal le za Alexisom Pintauraultom in Marcom Schwarzem in se veselil uspeha kariere. Le dan prej je v sosednji dolini do enakega dosežka prišla Ricarda Haaser, ki se je sploh prvič v svoji 149-tekem dolgi karieri povzpela na oder za zmagovalce na posamični tekmi v katerikoli disciplini. Zlato je osvojila Federica Brignone, srebro Švicarka Wendy Holdener.

25-letni Raphael je na stopničke stopil prvič po Bormiu leta 2021, ko je bil v superveleslalomu na drugem mestu. Tudi štiri leta starejša Ricarda sicer ima eno uvrstitev med top 3, a z ekipne paralelne tekme iz lanskega marca.

Brat in sestra iz Innsbrucka sta tako že na prvi disciplini letošnjega svetovnega prvenstva poskrbela za lepo zgodbo. Zadnja družinska naveza, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila medalji, sta bila Hrvata Ivica in Janica Kostelić, ki jima je to uspelo v St. Moritzu pred 20 leti. Ivica je takrat postal svetovni prvak v slalomu, Janica pa tako v slalomu kot v kombinaciji.

Bronasti medalji Raphaela in Ricarde Haaser imata Oče Rene Haaser od letošnje sezone dalje kot serviser skrbi za hčerkine smuči. “To mi je zelo pomembno. Točno ve, kaj hočem. Naredil je fantastično delo. Lahko rečem le: hvala,” je po včerajšnjem bronu povedala Ricarda Haaser. Da sta se rodila v res smučarsko družino dokazuje tudi mama Simone, ki delala kot inštruktorica smučanja.

Komentari

Vaš komentar