Moška kombinacija: Pinturault preprečil avstrijsko veselje

Foto: guliverimage

Moška alpska kombinacija na svetovnem prvenstvu v Franciji je prinesla prvo veliko veselje v tabor domače reprezentance. Alexis Pinturault je uspel zdržati avstrijske pritiske in osvojil svojo drugo zlato v alpski kombinaciji. Slovenski smučarji so končali brez uvrstitev.

Pred slalomsko vožnjo je bilo vse pripravljeno za spopad med zadnjima dvema svetovnima prvakoma Alexisom Pinturaultom in Marcom Schwarzem. Francoz je imel po superveleslalomu šest stotink prednosti pred Avstrijcem, ki je bil na slalomski postavitvi precej hitrejši, a je tik pred ciljem storil veliko napako, ki ga je stala zlate medalje. Razlika med prvima favoritoma je na koncu znašala pičlih 10 stotink. Tudi bron gre v Avstrijo, malce presenetljivo je medaljo osvojil Raphael Hasser.

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil po suverveleslalomu sedmi, a se odpovedal kasnejšemu slalomu, medtem ko je najboljši smučar te sezone, Švicar Marco Odermatt, izpustil predzadnja vratca in odstopil.

V prvem delu tekme so nastopili tudi štirje Slovenci, ki pa niso navdušili. Martin Čater je zasedel 31. mesto (+2,59), Nejc Naraločnik je bil 32. (+2,61), svetovni mladinski prvak Rok Ažnoh 37. (+3,18), Miha Hrobat pa je odstopil v spodnjem delu proge.

Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh sta v drugi vožnji odstopila, Martin Čater pa ni startal.