Prvič po grozoviti nesreči se je oglasila Meta Hrovat

Alpsko smučanje 13. Feb 202320:47 0 komentarjev
Meta Hrovat
Foto: Instagram

Meta Hrovat, ki je oktobra lani šokirala javnost in napovedala svojo upokojitev, je konec januarja na turni smuku doživela hudo nesrečo. Sedaj se je prvič po nesreči prvič oglasila na Instagramu, kjer je zapisala, da hujših posledic nesreča ni pustila, za vedno ji bo v spomin ostalo le nekaj brazgotin na obrazu.

“Trenutki, vsak trenutek se ti lahko življenje obrne na glavo, lahko pa te trdno postavi na noge. Hvaležna sem, da lahko od nesreče odkorakam le z eno ogromno izkušnjo več v mojem življenju, nekaj brazgotinami na obrazu in malenkost krivim noskom,” je Meta Hrovat zapisala na Instagramu in se zahvalila vsem za podporo.

24-letna Gorenjka je pri spustu z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Ob tem je utrpela hujše poškodbe, na srečo pa njeno življenje ni bilo ogroženo.

Kariero smučarke, ki je bila po dvakrat mladinska svetovna prvakinja (slalom, 2018 in 2019) in podprvakinja (kombinacija, 2017 in 2018) ter bronasta slalomistka mladinskih olimpijskih iger 2016, so zaznamovale tudi številne zdravstvene težave. V intervjuju za Sportklub je v začetku januarja dejala, da ostaja v stiku z naravo, predvsem kot turna smučarka.