Slovenski smučar se je za NK Maribor živ zakopal

Alpsko smučanje 11. Avg 202212:49 > 13:29 2 komentarja
Foto: Facebook

Slovenski alpski smučar Klemen Kosi je znan po tem, da mu srce bije za NK Maribor. Tega ne skriva, v podporo vijolične ekipe je posnel tudi video, na katerem se tudi živ zakoplje.

Po vrsti slabih rezultatov in vse večji negativni energiji okoli NK Maribor se je  31-letni Mariborčan odločil, da prekine monotonost in na Facebooku objavil nevsakdanji video.

Kosi v njem deklamira besedilo, ki govori o tem, da po štirih krogih prvenstva še ni čas za paniko, da Maribor ne poklekne tudi, če pride Thor, da je ni stvari na svetu, ki bi izpulila štajerski štor in da bo prišel dan za evropski prestol.

Ob “petju” besedila slovenski smučar “vstane od mrtvih”, saj se je s pomočjo pomočnikov tudi zakopal. Ko se prebije iz zemlje, sname masko in zagrize v zeleno jabolko.

Mariborčan bo za NK Maribor zagotovo pesti stikal tudi nocoj, ko bo četa Radovana Karanovića na Finskem lovila dva zadetka zaostanka. Prenos obračuna bo na Sportklub 1.

Kdo je Klemen Kosi? Gre za specialista za hitre discipline. V svetovnem pokalu je zabeležil tri uvrstitve med prvih deset. Najboljši je bil sedmi leta 2016 v Wengnu v alpski kombinaciji. V isti disciplini je bil na olimpijskih igrah v Pjongčangu 10., deseto mesto pa je njegova najboljša uvrstitev tudi na svetovnem prvenstvu – Beaver Creek leta 2015. Trenutno se je zaradi številnih poškodb in slabih rezultatov znašel na reprezentančnem prepihu.