Pred vrhuncem sezone pod kirurški nož

Alpsko smučanje 2. Feb 202313:26
Lucas Braathen
Lucas Braathen. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta via Guliverimage

Vodilni v slalomskem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev Lucas Braathen je moral pred začetkom svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Franciji pod kirurški nož. Dvaindvajsetletnemu Norvežanu so odstranili slepo črevo. Kot so sporočili prek družbenih omrežij, bo Braathen izpustil slalom za svetovni pokal v Chamonixu.

Sobotni slalom bo zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom, ki bo od 6. do 19. februarja za alpske smučarje v Courchevelu, za alpske smučarke pa v Meribelu v Franciji.

Braathen “bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo na svetovnem prvenstvu nastopil na slalomu”, so še zapisali pri krovni mednarodni smučarski zvezi. Po sedmih od desetih slalomov za točke svetovnega pokala v tej sezoni v posebnem seštevku discipline namreč vodi s 430 točkami. Njegov rojak Henrik Kristoffersen (389) na drugem mestu zaostaja 41 točk. Braathen je to zimo končal na stopničkah na petih od sedmih tekmah v slalomu. Mladi Norvežan, ki je po materi Brazilec, je vpisal niz štirih zaporednih uvrstitev na slalomske stopničke.

Od leta 2020, ko je senzacionalno zmagal na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu, je v svetovnem pokalu še štirikrat stopil na najvišjo stopničko. Lani januarja je zmagal na slalomu v Wengnu, v tej sezoni pa je bil decembra najboljši na slalomu v Val d’Iseru in veleslalomu v Alta Badii, leto 2023 pa je odprl z zmago na slalomu v Adelbodnu.

Z moškim slalomom se bo 19. februarja v Courchevelu sklenilo svetovno prvenstvo. Moški veleslalom, na katerem bo prve stopničke na SP lovil slovenski as Žan Kranjec, bo na sporedu 17. februarja.

Komentari

Vaš komentar