Trener Bergant navdušen nad ekipnim uspehom v Söldnu

Alpsko smučanje 23. Okt 202217:15
Klemen Bergant in Žan Kranjec.

Trener majhne slovenske moške ekipe za tehnični disciplini alpskega smučanja Klemen Bergant je bil končno zelo zadovoljen po uvodni preizkušnji sezone tekmovanj najvišje kakovostne ravni. Oba slovenska predstavnika, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, sta bila prvič na tekmi svetovnega pokala v najboljši deseterici. Kranjec je bil drugi, Hadalin deveti.

“Danes je res lep dan za našo ekipo,” je bil prvi komentar izkušenega trenerja v ciljnem prostoru tekmovalne arene na ledeniku Rettenbach, prizorišču nad Söldnom v avstrijski zvezni deželi Tirolska, ki v skladu s tradicijo gosti tekmovalno premiero nove sezone.

“Že nekaj časa smo skupaj in še nikoli se ni zgodilo, da bi bila dva med najboljšo deseterico. Tudi to smo dočakali, Žan je bil na odru za zmagovalce in Štefan deveti. Oba sta naredila vse tako, kot je treba,” je bil zadovoljen Bergant, ki je Kranjca spremljal tudi, ko je letos februarja na Kitajskem postal olimpijski veleslalomski podprvak.

Še pred odhodom v Avstrijo je strateg slovenskih moških veleslalomskih uspehov pohvalil potek priprav. Po dveh letih premora zaradi pandemije novega koronavirusa so poleti znova trenirali na južni polobli v Ushuaii. Po prihodu iz Argentine so naredili zelo dober trening v Saas Feeju v Švici, trenirali pa so tudi v dvorani v Belgiji. Ključni del priprav pred začetkom svetovnega pokala pa so opravili v Val Senalesu v Italiji.

Tam so progo pripravili tudi z vodo. “To je bil težek trening in prave priprave za Sölden,” je dejal Bergant. Nazadnje so bile sicer razmere v Val Senalesu “brutalne”, saj proge tamkajšnji žičničarji niso strojno obdelovali in je bilo povsem ledeno.

Bergant je še pred Söldnom dejal, da sta Kranjec in Hadalin dobro pripravljena in da sta že večkrat pokazala, da sta dobra smučarja. “Če se bosta peljala tako, kot se znata, vemo, kam sodita,” je napovedal trener in njegova varovanca ga nista razočarala. Kot pravi Bergant, je “veleslalomov malo preko cele sezone in vsako tekmo je treba oddelati maksimalno”.

Po Söldnu je na tekmovalnem sporedu deset moških veleslalomov. Naslednji bo šele 10. decembra v Val d’Iseru.

Komentari

Vaš komentar