Slabo vreme odneslo uvodni veleslalom v Söldnu

Foto: GEPA pictures/Patrick Steiner via Guliver

Organizatorji so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v avstrijskem Söldnu.

Na ledeniku Rettenbach, kjer bi se danes moral odviti ženski veleslalom, je padal močan dež, ki se je na višini 2500 metrov spremenil v sneg, kar je organizatorjem onemogočilo pripravo proge, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze.

Na današnji preizkušnji, ki bi jo odprla Italijanka Federica Brignone, sta bili na startu tudi dve Slovenki. Ana Bucik bi se na progo podala s številko 20, Neja Dvornik pa 48. Meta Hrovat, Tina Robnik in Andreja Slokar so Söldenzaradi poškodb izpustile.

“Danes nam res ne bi uspelo. Enostavno do 11. ure ne bi zmogli iz športnega ter varnostnega vidika zagotoviti enakovrednih razmer na stezi,” je dejal vodja tekem v tehničnih disciplinah Markus Mayr. “Uresničila se je napoved, ki smo se je najbolj bali. Dež in sneg, ki sta zmehčala progo. Snega enostavno ne bi mogli spraviti s proge, tudi gibanje delavcev pa bi bilo zelo nevarno,” je še dodal Mayr.

Za zdaj vodstvo tekmovanja še ni sporočilo, kje bodo skušali nadomestiti enega od sicer 11 načrtovanih veleslalomov v tej sezoni. To je sicer prva odpoved ženskega uvoda sezone na ledeniku Rettenbach po letu 2006, poroča APA.

V nedeljo je sicer na sporedu še moški veleslalom, kjer bosta slovenske barve zastopala Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Rdeča luč tudi za smukaški tekmi

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je bila prisiljena odpovedati moška smuka, ki sta bila načrtovana 29. in 30. oktobra v Zermattu, zaradi pomanjkanja snega na ledeniku, so iz zveze sporočili po snežni kontroli.

Šlo naj bi za prva smuka na območju Zermatta pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo, s katerim so želeli izpeljati uradni začetek sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v hitrih disciplinah v Evropi, namesto v Severni Ameriki.

Fis je moška smuka odpovedal zaradi nezadostne snežne podlage v spodnjem delu proge, kar bi, če bi tekmovanje skušali izpeljati, predstavljalo preveliko tveganje za varnost tekmovalcev. Po trenutnih informacijah naj teh dveh tekem ne bi skušali nadomestiti. (STA)

Komentari

Vaš komentar