Tudi v Beaver Creeku vreme ponagajalo organizatorjem

Alpsko smučanje 2. Dec 202215:06
Martin Čater. Foto: guliverimage

Zaradi slabih vremenskih razmer so organizatorji odpovedali današnji smuk v Beaver Creeku. Edini moški smuk v letošnji sezoni so tako izpeljali v Lake Louisu, kjer bo danes na sporedu še ženska preizkušnja.

V Beaver Creeku je namreč znova zagodlo vreme. Zaradi vetra in obilnega sneženja, ki je napovedano za današnji dan, so se odločili, da odpovejo moški smuk. Zaradi vremena so bili prisiljeni odpovedati že prvi uradni torkov preizkus smukaške proge.

V ameriškem Beaver Creeku bi morali nastopiti tudi trije slovenski smukači: Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik.

Gre za že deveto tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju od začetka sezone, ki so jo odpovedali. Pri šestih odpovedih je bil razlog pomanjkanje snega, dveh ženskih in dveh moških smukih v Zermattu oziroma Cervinii ter pri obeh paralelnih veleslalomih v Lech/Zürsu.

Tri odpovedi pa so bile posledica slabega vremena. Od devetih tekem so za zdaj nadomestili le ženski veleslalom, ki bi moral biti na začetku sezone v Söldnu, bo pa namesto tega na Semmeringu.

Komentari

Vaš komentar