Žan Kranjec spet na zmagovalnem odru v Alta Badii!

Alpsko smučanje 18. Dec 202314:26 > 14:30 1 komentar
Žan Kranjec
Foto: Profimedia

Drug dan, druga tekma, druge stopničke za Žana Kranjca! V Alta Badii je po četrtem času prve vožnje spet odločno napadel v drugo in pridobil eno mesto. Še petič v karieri je v tem južnotirolskem središču osvojil tretje mesto, tokrat je premoč priznal Švicarju Marcu Odermattu in Avstrijcu Marcu Schwarzu.

Ponedeljkova tekma v Alta Badii je minila po zelo podobnem scenariju kot nedeljska. Marco Odermatt je bil, tokrat osamljen, spet za razred boljši od konkurence. Drugega Marca Schwarza je prehitel za sekundo in pet stotink, na tretjem mestu pa znova najdemo Žana Kranjca, ki je za zmagovalcem zaostal za sekundo in 22 stotink. Za slovenskega šampiona so to že pete stopničke na progi Gran Risa, s čimer je južnotirolsko smučišče le še utrdil na prvem mestu najuspešnejših prizorišč. 31-letnik je tudi tokrat v finalni vožnji pridobil eno mesto, danes je po odločnem napadu v drugo prehitel Filipa Zubčića. Hrvat je na četrtem mestu za Slovencem zaostal 14 stotink.

Odermatt je na peti tekmi v petih dneh prišel do nove zmage in le še utrdil svoje vodstvo tako v skupnem kot v veleslalomskem seštevku. Švicar ima v boju za mali globus maksimalnih 300 točk, Kranjec pa je napredoval na četrto mesto (ima 156 točk). Čudežni deček alpskega smučanja je prepričljivo prvi tudi v skupnem seštevku, kjer ima pred Schwarzom že 92 točk naskoka. Kranjec je napredoval na šesto mesto.

Svetovni pokal za moške se nadaljuje že ta petek, ko bo v Madonni di Campiglio na sporedu tradicionalni slalom.

REZULTATI VELESLALOMA V ALTA BADII

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje