Anamarija Lampič že po prvem streljanju zašla v težave

Biatlon 16. Dec 202313:56 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Profimedia

Francozinja Justine Braisaz-Bouchet je na zasledovalni tekmi biatlonskega svetovnega pokala v Lenzerheideju kljub trem zgrešenim strelom zadržala prvo mesto, ki si ga je priborila v sprintu, in se veselila svoje šeste zmage v svetovnem pokalu. Da so Francozinje zabeležile dvojno zmago, je poskrbela Julia Simon, ki je zaostala 25,2 sekunde.

Simon je na strelišču zgrešila dvakrat. Tretje mesto je zasedla Norvežanka Marit Iskol Shogan, njen zaostanek za olimpijsko prvakinjo s tekme s skupinskim startom je z dvema zgrešenima streloma znašal že več kot minuto.

Anamarija Lampič je startala s 14. položaja, a se je že pri prvem streljanju pokazalo, da bo imela težave. Že po njem je s tremi zgrešenimi tarčami zdrsnila na 27. mesto, tek pa ji ni pomagal, da bi lahko nadomestila napake na strelišču.

Na koncu je imela kar 11 zgrešenih strelov, kar jo pahnilo na 37. mesto. Njen zaostanek je znašal štiri minute, tri sekunde in dve desetinki.

“Ne vem, kaj se dogaja na strelišču, delam veliko preveč napak. Predvsem leže, kjer mi gre na treningu zelo dobro. Ne vem, kaj delam na tekmi. Imam dober občutek, a streli so zelo razpršeni. Prek novega leta bova morala z Riccom (Grossom, glavnim trenerjem reprezentance, op. p.) najti rešitev, da se to izboljša,” je za Smučarsko zvezo Slovenije po tekmi dejala 28-letna nekdanja tekačica.

Polona Klemenčič je s štirimi zgrešenimi streli zasedla 47. mesto, Živa Klemenčič pa je bila 56., zgrešila je šest strelov.

V nedeljo bo na sporedu še tekma s skupinskim startom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!