Dvojna švicarska zmaga, Ilka Štuhec z najboljšo predstavo zime

Alpsko smučanje 16. Dec 202310:31 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Ilka Štuhec je dobila edini trening smuka pred drugo preizkušnjo smučarske "formule 1" za dekleta v sezoni, zato so bili apetiti Štajrerke upravičeno visoki. S soncem obsijane proge v francoskem Val d'Iseru se je lotila kot dvanajsta in v cilj prišla s četrtim najboljšim časom ter tako dosegla najboljši slovenski izid te zime kar se tiče alpskega smučanja. Zmaga gre v Švico, drugič v karieri je na tekmi svetovnega pokala slavila Jasmine Flury.

REZULATI (Val d’Isere, smuk za dekleta)

Ilka je bila na petkovem treningu med vsemi smučarkami najhitrejša. Danes je sodila v ožji krog favoritinj za najvišjo stopničko, v srednjem delu proge pa preveč izgubljala, da bi se lahko zavihtela na zmagovalni oder. Za najboljšim časom je zaostala za 73 stotink, kar je bilo na koncu dovolj za peto mesto.

Zmage se je prvič po šestih letih razveselila Jasmine Flury, ki je šest let nazaj dobila superveleslalom v St. Moritzu. Pred dvema letoma je bila v Garmisch-Partenkirchnu na smuku druga. Prva favoritinja stavnic Sofia Goggia je – nekoliko prehlajena – za 20 stotink zgrešila zmagovalni oder in tekmo končala na 4. mestu.

Ilka Štuhec je s solidno vožnjo popravila svoj najboljši izid sezone, saj je bila na prvem smuku sezone v St. Moritzu na 14. mestu. Prvi in doslej edini smuk sezone do danes je v St. Moritzu dobila Mikaela Shiffrin, ki je današnjo preizkušnjo v Franciji izpustila.

Žal je smukaško preizkušnjo zaznamoval tudi grd padec Kanadčanke Stefanie Fleckenstein tik pred ciljem. Jutri je v Val d’Iseru na sporedu še superveleslalom svetovnega pokala za dekleta.

Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Vsekakor sem bila danes bolj sproščena kot nazadnje v St. Moritzu, lahko sem se res osredotočila na smučanje in ne preveč razmišljala in tudi uživala med vožnjo, tako da sem vesela,” je bila s svojim nastopom znova zadovoljna Štuhec.

“Današnji nastop je bil dokaj dober, moram reči, da sem imela kar nekaj dobrih občutkov med vožnjo, nekajkrat sem sicer bila malce izven idealne linije, malo zamudila, ampak ne glede na to nisem ‘paničarila’ in sem nesla hitrost s sabo. Vseeno pa so deli, kjer sem izgubila preveč in, da, zaradi tega tudi zaostanek in na koncu peto mesto,” je Štuhec ocenila nastop.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje