Lena Repinc in Miha Dovžan v Anterselvi daleč od najboljših

Biatlon 20. Jan 202414:56 1 komentar
Foto: Profimedia

Slovenska biatlonca Lena Repinc in Miha Dovžan sta bila 14. na mešani ekipni tekmi za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Dve minuti in 30,5 sekunde sta zaostala za zmagovalcema, Nemcema Vanesso Voigt in Justusem Strelowom (38:58,0).

Druga sta bila med 25 ekipami Norvežana Ingrid Landmark Tandrevold in Vetle Sjaastad Christiansen (+11,2), tretja pa Avstrijca Lisa Hauser in Simon Eder (+28,3).

Norveška biatlonska reprezentanca je zmagovalka mešane štafetne preizkušnje 4 x 6 km za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Ekipno preizkušnjo so z zaostankom 22,3 sekunde na drugem mestu sklenili Italijani. Slovenija je v postavi Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Anton Vidmar in Lovro Planko z zaostankom 4:11,1 minute zasedla 11. mesto.

Norvežani v postavi Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten, Tarjei Boe in Johannes Thingnes Boe so osemkrat popravljali. Tudi Italijani Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Didier Bionaz in Tommaso Giacomel so bili natančni s petimi popravami. Tretji so bili z devetimi popravami tokrat Švedi Anna Magnusson, Elvira Öberg, Jesper Nelin in Martin Ponsiloumoa.

Slovenci so morali 14. popravljati, ena tarča pa je nepokrita ostala pri streljanju Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje