“Baby Boom” v smučarski karavani

Alpsko smučanje 26. Sep 202315:57 0 komentarjev
Nina Haver-Loeseth. Foto: Profimedia

En mesec pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpske smučanju je najpogostejša novica … Rojstvo otroka. Del smučarskega "baby booma" je tudi Slovenija.

S sosednje Hrvaške prihaja novica o tem, da se je drugega otroka razveselila legendarna Janica Kostelić. Več hrvaškim medijem je novico potrdil brat Ivica Kostelić, ki pa podrobnosti ni želel deliti.

Zato pa je znano ime prvorojenke nekdanje slovenske reprezentantke Maruše Ferk. Pred dnevi sta z možem, nekdanjim francoskim smučarjem in zdaj trenerjem Christophom Saionijem, pozdravila rojstvo hčerke Romi.

Ta teden se je smučarska družina se je povečala tudi na Norveškem. Tri leta po koncu kariere je v materinski svet vstopila Nina Haver-Loeseth. Rodila je sina Otta. Ob tem je zanimivo, da so se v tem letu rojstev otrok razveselili tudi njeni rojaki  Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen in Aksel Lund Svindal.

O smučarski štorklji poročajo tudi Avstrijci. Sredi meseca je namreč mati postala tudi Tamara Tippler. Njene nekdanje sotekmovalke so ime Mia z barvo za označevanje zavojev zapisale kar na smučarsko progo in ji tako čestitale.

Čestitk pa je bila deležna tudi Nadia Fanchini. Sin Giacomo je že tretji otrok nekdanje italijanske reprezentantke.