Kranjec blizu stopničk, Odermatt že devetič zapored nepremagljiv

Alpsko smučanje 10. Feb 202413:20 > 13:29 0 komentarjev
Kranjec Odermatt
Foto: Profimedia

Žan Kranjec je bil edini Slovenec na startu veleslaloma v Banskem. Prvo vožnjo je odpeljal s šestim časom, v finalu pa je napadel in prevzel vodstvo, na koncu pa mu je malo zmanjkalo za zmagovalni oder. Nove zmage se veseli Marco Odermatt.

Žan Kranjec se je na bolgarskem prizorišču tekem svetovnega pokala na progo podal s startno številko 7. 31-letnik je bil po prvi vožnji šesti. V drugi je pritisnil na plin in na koncu pridobil eno mesto. Končal je kot peti, Za zmagovalcem Marcom Odermattom je zaostal za sekundo in 47 stotink.

Odermatt je dobil že deveto zaporedno veleslalomsko preizkušnjo v svetovnem pokalu in šesto v nizu letos, skupno je to že njegova dvajseta v tej disciplini. Tokrat je bil za 91 stotink boljši od Norvežana Alexandra Steena Olsena, tretji je bil Manuel Feller, pred Kranjcem na četrtem mestu pa še Stefan Brennsteiner. Za stopničkami je slovenski smučar zaostal za 39 stotink.

Kranjec zaseda tretje mesto v seštevku discipline, kjer zanesljivo vodi Švicar Marco Odermatt. Ta ima 286 točk prednosti pred Hrvatom Filipom Zubčićem in 329 pred Kranjcem.

V Banskem bo v nedeljo na sporedu še slalom.

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!