Bauer zaključil kariero, veliki globus Norvežanki

Biatlon 19. Mar 202215:52 > 16:02 0 komentarjev
Klemen Bauer.

Norvežanka Tiril Eckhoff, zmagovalka petkovega sprinta, je dobila tudi današnjo žensko 10-kilometrsko zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal v Oslu. Marte Olsbu Roiseland, danes druga, pa je dokončno osvojila svetovni pokal za sezono 2021/22. Na moški zasledovalni preizkušnji pa se je od konkurence dokončno poslovil slovenski biatlonec Klemen Bauer.

V norveškem dvoboju za zmago si je Tiril Eckhoff že na drugem streljanju z napako pridelala kazenski krog in v nadaljevanju je vseskozi lovila Martu Olsbu Roiseland. Ta je tekmici dala priložnost na prvem strelskem postanku stoje, a je za njo morala v kazenski krog tudi Eckhoffova.

Odločitev je pred očmi norveškega kralja Haralda V, ki je obiskal prireditev, padla na zadnjem strelskem postanku, ko je Roeiselandova v kazenski krog zavila drugič, Eckhoffova pa je z brezhibno opravljenim postankom prevzela vodstvo in si priborila tretjo letošnjo zmago, 29. v karieri.

Foto: Guliverimage

Tretje mesto si je priborila Slovakinja Paulina Fialkova, osma po sprintu, ki je zadela vseh 20 tarč in počasi napredovala na razpredelnici.

Nastopili sta tudi dve Slovenki, ki sta šli v tekmo s precejšnjim zaostankom iz sprinta. Živa Klemenčič je z 52. napredovala na 51. mesto, Nika Vindišar pa si je že po dveh strelskih postankih pristreljala štiri kazenske kroge in ni končala preizkušnje.

Bauer za konec 46.

Moško zasledovalno preizkušnjo je dobil Nemec Erik Lesser. 33-letnik ni zgrešil nobenega strela in je presenetil vso konkurenco, potem ko je sprintersko preizkušnjo končal na 5. mestu. Drugouvrščenega Francoza Quentina Fillona Mailleta je premagal za dobrih 9 sekund, tretji je končal zmagovalec sprinta Norvežan Sturla Holm Laegreid z zaostankom 22 sekund. Klemen Bauer, ki je v tem tednu oznanil, da zaključuje kariero, je na zadnji preizkušnji končal na 46. mestu z zaostankom 5:38.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!