Brata Boe brez konkurence, Planko najboljši Slovenec

Biatlon 11. Feb 202315:29 > 15:50 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimage

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu v nemškem Oberhofu so prvo posamično preizkušnjo dočakali tudi moški. Pomerili so se v sprintu na 10 km. Zmage se je pričakovano veselil Norvežan Johannes Thingnes Boe. Družinski uspeh je dopolnil Tarjei Boe z izjemno predstavo in drugim mestom, bron je osvojil še en Norvežan Sturla Holm Laegreid. Jakov Fak je zgrešil dva strela in je bil na 63. mestu precej oddaljen od najboljših, dobro pa se je odrezal predvsem mladi Lovro Planko.

Jakov Fak je začel dobro in na prvem strelskem postanku pokril vseh pet tarč. 35-letnik, ki je tik pred prvenstvom prebolel gripo, je nekaj sekund izgubljal na progi, a največ časa je šlo po zlu na streljanju stoje. Zgrešil je tretji in peti strel, z dvema nepobeljenima tarčama in slabšim tekom zasedel 63. mesto, s čimer se ni uvrstil med šestdeseterico najboljših in posledično na zasledovalno tekmo.

Veliko bolje se je odrezal mladi Lovro Planko, ki je zasedel 33. mesto. Zgrešil je en strel v ležečem položaju. Na zasledovanje sta se uvrstila tudi Anton Vidmar na 43. in Alex Cisar na 54. mestu. Vidmar je zadel vseh 10 strelov, Cisar je pustil dve tarči nepokriti.

Slovenska četverica se ni uspela približati izidu Polone Klemenčič, ki je dan prej na sprintu zasedla osmo mesto.

Johannes Thingnes Boe je bil znova povsem brez konkurence v teku. Zgrešil je en strel v streljanju leže, kar pa ga ni zmedlo. Stoje je pokril vseh pet tarč, z odličnim tekom pa za skoraj 15 sekund ugnal svojega brata Tarjeija. Tretji je končal Sturla Holm Laegreid, ki je zaostal za skoraj 40 sekund.

Norveško dominacijo sta dopolnila Johannes Dale na četrtem in Vetle Sjaastad Christiansen na šestem mestu. Med norveško falango se je prebil le Ukrajinec Dmytro Pidruchnyi, ki je končal na petem mestu.

Sprint, moški:

1. Johannes Thingnes Boe (Nor) 12:21.7
2. Tarjei Boe (Nor) + 14.8
3. Sturla Holm Laegreid (Nor) + 39.9
4. Johannes Dale (Nor) + 43.6
5. Dmytro Pidruchnyi (Ukr) + 53.4
6. Vetle Stjaastad Christiansen (Nor) + 59.7

33. Lovro Planko (Slo) + 2:24.6
43. Anton Vidmar (Slo) + 2:36.7
54. Alex Cisar (Slo) + 2:47.2
63. Jakov Fak (Slo) + 2:59.7

Najboljša šestdeseterica s sprinta bo imela pravico nastopa tudi na nedeljski zasledovalni preizkušnji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!