Biatlonsko reprezentanco bo znova vodil Slovenec

Biatlon 3. Jun 20249:20 0 komentarjev
Janez Marič
Janez Marič. Foto: Aleš Fevžer

Glavni trener slovenskih biatloncev je spet Janez Marič, ki je nasledil Nemca Ricca Grossa. Njegovo imenovanje je prejšnji teden po pričakovanjih potrdil zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, poroča spletni portal Sportal.

Oseminštiridesetletni Janez Marič se na krmilo reprezentance vrača po dveh letih. Prvič jo je prevzel leta 2021, ko je v tujino odšel Uroš Velepec. “Takrat sem bil dežurni gasilec, zdaj po dveh letih kot pomočnik lahko nadaljujem zastavljeno delo,” je po potrditvi za omenjeno stran povedal Marič.

Zdaj bo nasledil Ricca Grossa, ki je moral spomladi nepričakovano predčasno zapustiti slovensko reprezentanco, čeprav je imel pogodbo še za dve sezoni. “Od vsakega trenerja se nekaj naučiš, tako od dobrega kot slabega. Tudi od Ricca. Zanj moram reči, da je bil zelo v redu oseba, zelo dobro sva se ujela. Kar se je zgodilo, se je očitno že moralo zgoditi. Ni bilo v moji pristojnosti.”

Anamarija Lampič in Rico Gross
Ricco Gross in Anamarija Lampič. Foto: Aleš Fevžer

V delo z reprezentanti se bo po novem spet bolj vključil strelski trener Ljubo Tomažič, ta naj bi dvignil tudi strelsko raven Anamarije Lampič, glavni poudarek dela pa bo na mladih, saj Marič izpostavlja nujno potreben napredek Lovra Planka, Tonija Vidmarja in Matica Repnika, ki bodo morali v prihodnjih letih prevzeti štafetno palico Jakova Faka. Priključuje se Matic Vozelj.

Tudi ženska vrsta z Leno Repinc, Kajo Zorč in Klaro Vindišar dobiva svež mlad veter. Stalnica sta še naprej Polona in Živa Klemenčič. In kot še poudarja štirikratni olimpijec iz Bohinja, bo starejšim namenil tudi precej individualnega treninga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!