Ena najboljših biatlonk na svetu bo izpustila začetek sezone

Biatlon 3. Nov 202218:03 0 komentarjev
Tirill Eckhoff. Foto: Guliverimage

Ena najboljših biatlonk na svetu, Norvežanka Tirill Eckhoff, bo zaradi slabega počutja izpustila začetek sezone, so sporočili iz norveške reprezentance. Kaj muči dvakratno olimpijsko in trikratno svetovno prvakinjo, niso natančneje opredelili, zaradi utrujenosti po koncu lanske sezone niti ni trenirala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Tirill preživlja težke čase, njeno zdravstveno stanje ni najboljše. V bližnji prihodnosti se ne bo udeleževala treningov in tekmovanj,” so zapisali v sporočilu za javnost, v katerem so tudi navedli, da ne morejo napovedati, kdaj se bo 32-letna šampionka vrnila.

“Trenutno je to nemogoče napovedati. Zanjo dobro skrbijo, prejema najboljšo možno pomoč. Vsi upamo, da se bo kmalu počutila bolje,” je zapisal zdravnik norveške reprezentance Aasne Fenne Hoksrud.

Eckhoffova ima v svoji zbirki uspehov osem olimpijskih kolajn, od tega dve štafetni zlati, deset kolajn svetovnih prvenstev, od tega tri posamične zlate, dve je osvojila predlani na Pokljuki. V sezoni 2020/21 je bila tudi zmagovalka svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!