Francozinje razred zase, Fak na zasledovanju ni nastopil

Biatlon 5. Dec 202115:15 > 15:53 0 komentarjev
Jakov Fak je osredotočen na olimpijske igre.

Östersund je prvo prizorišče nove biatlonske sezone. Nedeljski spored so odprle ženske. Štafetno preizkušnjo so dobile Francozinje. Zasledovalno moško tekmo je dobil Norvežan Christiansen.

Na moški zasledovalni preizkušnji sta nastopala dva Slovenca: Lovro Planko in Miha Dovžan. Jakov Fak zaradi mraza ni nastopil, če bi, bi začel kot zadnji šestdeseti.

Brata Boe nista bila razpoložena, prav tako ne Sturla Holm Laegreid. Vseeno je zmaga odšla na Norveško. Osvojil jo je Vetle Sjåstad Christiansen. Drugo mesto je dosegel domačin Sebastian Samuelsson, zmagovalec sprinterske preizkušnje, tretji je bil Francoz Emilien Jacquelin.

Miha Dovžan je preizkušnjo končal kot 47., Lovro Planko pa kot 55.

Francozinje najmočnejše v štafeti

Tekma je potekala brez udeležbe slovenskih reprezentantk. Na samem prizorišču pa so bile Francozinje veliko boljše od konkurence. Četverica Anais Bescond, Anais Chevalier-Bouchet, Julia Simon in Justine Braisaz-Bouchet je za skoraj minuto prehitela Belorusinje, ki so malo presenetljivo končale na drugem mestu. Tretje so končale domačinke Švedinje, ki so v zaključnem sprintu ugnale Norvežanke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!