Italijanke preprečile nemško slavje, Slovenke po kazni 12.

Biatlon 18. Feb 202316:47 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Italijanke Samuela Comola, Dorothea Wierer, Hannah Auchentaller in Lisa Vittozzi so nove biatlonske svetovne prvakinje v štafeti. Slovenke Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič so predvsem po zaslugi zadnje osvojile 12. mesto.

V težkih razmerah, prireditelji so zaradi toplega vremena in močnih sunkov vetra razmišljali celo o odpovedi, so se pred skoraj 24.000 gledalci najbolje znašle Italijanke.

Zelo dobro se je s favoriziranimi tekmicami najprej merila Samuela Comola, izkušena Dorothea Wierer je nato našim zahodnim sosedam zagotovila vodstvo. Za presenečenje pa je poskrbela Hannah Auchentaller, ki je obdržala prvo mesto. V zadnji predaji je Lisa Vittozzi nato dobila neposredni dvoboj z nemško šampionko Denise Herrmann Wick za zlato. Domačinke so v postavi Vanessa Voigt, Hanna Kebinger, Sophia Schneider in Herrmann Wick zaostale slabih 25 sekund.

Bron so osvojile Švedinje (Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira in Hanna Oeberg). Francozinje in Norvežanke, ki so sodile v krog kandidatov za odličja, so kolajne zapravile že pred tem s slabim streljanjem – prve so osvojile četrto, druge pa šesto mesto.

Lampič pozabila na en naboj

Slovenke so se rešile pred katastrofo. Mladi Živa Klemenčič in Lena Repinc sta solidno opravili nalogo. Anamarija Lampič je predajo začela na 11. mestu in do prvega strelskega postanka močno znižala zaostanek in se prebila med deseterico.

Vse je kazalo, da je za Slovenijo morda dosegljivo celo sedmo mesto, a je morala Lampič po drugem streljanju kar trikrat v kazenski krog. Na koncu je predala prav na repu karavane na 16. mestu. Z zelo dobro predstavo je Polona Klemenčič ekipo nato pripeljala vse do devetega mesta.

A ekipa je po kmalu po prihodu v cilj prejela še dve minuti pribitka, s čimer je zdrsnila na 12. mesto. Razlog? Anamarija Lampič je pri streljanju stoje porabila le sedem nabojev, na osmega pa je pozabila. Na ‘potezo novinke leta’ se je že odzvala tudi na svojem Instagram profilu.

Že predtem so se na štafetni tekmi merili moški. Zmagala je Francija, Slovenija pa je v postavi Alex Cisar, Miha Dovžan, Jakov Fak in Toni Vidmar osvojila deveto mesto.

Prvenstvo se bo končalo v nedeljo s tekmama s skupinskim startom. Prvič v karieri bosta na takšnem tekmovanju nastopila tudi dva mlada slovenska športnika – Polona Klemenčič in Alex Cisar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!